STRAŠNO

'SVAKODNEVNO ME SILOVAO, UPOTRIJEBIO JE I SILU' Djevojka sve prijavila policiji, mladić završio na stupu srama, ali priča je vrlo brzo dobila zaokret

 
Ilustracija
 Maksim Evdokimov / Alamy / Alamy / Profimedia

"Tijekom lipnja 2019. skoro svakodnevno protivno mojoj volji N.Ž. me silovao. Uporabom fizičke snage imao je više spolnih odnošaja sa mnom" – dio je kaznene prijave koju je lanjskog 1.srpnja u I. policijskoj postaji u Osijeku podnijela 27-godišnja njegovateljica D.T.

Mladić je odmah uhićen te se istraga protiv njega zahuktala, no u veljači je priča dobila obrat. Protiv mladića istraga je obustavljena ali je 27-godišnjakinja na kraju završila na stupu srama zbog lažnog prijavljivanja kaznenog djela.

Osječko tužiteljstvo podignulo je protiv djevojke optužnicu pred Općinskim sudom u Osijeku koji je, na njihov prijedlog, izdao kazneni nalog i lažnu prijaviteljicu kaznenog djela osudio na 10 mjeseci zatvora s trogodišnjim rokom kušnje.

Naime, temeljem kaznene prijave djevojke tužiteljstvo je 5. srpnja protiv tobožnjeg silovatelja pokrenulo istragu, no nije dugo prošlo kad se 27-godišnjakinja ponovno ukazala u istoj policijskoj postaji izjavivši: "Podnijela sam lažnu kaznenu prijavu za silovanje".

Osim uvjetne osude, njegovateljica mora platiti 500 kuna sudskih troškova, dok je lažno prijavljeni mladić upućen da odštetu potražuje u parničnom postupku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 16:25