PRONAĐEN U KUĆI

Sve je izvjesnije da je smrt mladića u okolici Dicma nastupila nesretnim slučajem. Njegov prijatelj je uhićen

O nastavku rasvjetljavanja ovoga događaja izvijestila je PU splitsko-dalmatinska
 Josk Ponos/Cropix

Policija još nije sa sigurnošću utvrdila oklnosti stradanja I. Ž. (32) čije je beživotno tijelo pronađeno u kući pored Dicma s ranom iz vatrenoga oružja. No, dosadašnji tijek istrage upućuje da je I.Ž. slučajno usmrtio samog sebe iz puške koja je pronađena.

Njegov prijatelj M. M., koji je pak pokušao spriječiti policiju i hitnu pomoć da uđu u kuću, uhićen je te je kazneno prijavljen zbog prisile prema službenoj osobi. O nastavku rasvjetljavanja ovoga događaja izvijestila je PU splitsko-dalmatinska.

"Kriminalističko istraživanje vezano uz događaj pronalaska mrtvog tijela se provodi i nadalje. U odnosu na događaj od jučer, 23.travanja 2022. koji se dogodio na području Dicma u mjestu Krušvar policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakom provedeno zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Prisila prema službenoj osobi opisano u čl.314. st.1. Kaznenog zakona RH. Uz kaznenu prijavu 33-godišnjak je sinoć predan policijskom pritvorskom nadzorniku.

Kriminalističko istraživanje vezano uz događaj pronalaska mrtvog tijela se provodi i nadalje. Tijelo je prevezeno u splitsku bolnicu radi obavljanja obdukcije, a prema prikupljenim saznanjima i utvrđenim činjenicama do sada nisu utvrđeni elementi kaznenog djela", navodi se u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 05:02