KORUPTIVNA MREŽA

Sve više aktera u aferi Rimac, pod istragom još dva državna tajnika iz Ministarstva branitelja

Proširenjem istrage obuhvaćena su i dva visokopozicionirana dužnosnika pri Ministarstvu branitelja
Privođenje Josipe Rimac
 Ronald Gorsic/Cropix

N1 televizija neslužbeno doznaje da su na popisu novookrivljenih u istrazi protiv Josipe Rimac i drugih, uz bivšu ministricu Gabrijelu Žalac i dva državna tajnika pri Ministarstvu branitelja.

Prema neslužbenim informacijama iz više izvora, istražuju se jer USKOK sumnja da su od Rimac tražili pomoć za polaganje državnog stručnog ispita za dvoje zaposlenika istog ministarstva.

Podsjetimo, Policijski ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta podnio je USKOK-u posebno izvješće s novim saznanjima u slučaju smijenjene tajnice u Ministarstvu uprave Josipe Rimac i ostalih osumnjičenih u istrazi afere Vjetroelektrane. Uskok, među ostalim, sumnja da se 11 okrivljenika obraćalo Rimac kako bi im, bez obzira na stvarno znanje, ishodila uspješno polaganje državnog stručnog ispita u Ministarstvu uprave, a na što je bivša državna tajnica i pristala.

Prema neslužbenim informacijama N1 televizije, među novookrivljenima u najnovijem proširenju istrage protiv Josipe Rimac većina je onih koji su bivšu državnu tajnicu u Ministarstvu uprave kontaktirali kako bi im ona sredila prolaz državnog stručnog ispita za neku treću osobu.

Među njima je, uz nekoliko državnih tajnika iz raznih ministarstava, i bivša ministrica Gabrijela Žalac koju USKOK istražuje jer sumnja da je kontaktirala Rimac kako bi taj ispit sredila za njezinog brata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. listopad 2020 07:41