‘AKO PROĐE-PROĐE‘

Sve više auta bez registarskih tablica na hrvatskim cestama, no vozačima to nije jedini grijeh

Čabarska i riječka policija na svom su području u dva navrata bile uspješne u otkrivanjima

Ilustracija

 Bozidar Vukicevic/Cropix

Hrvatskim cestama sve češće kruže automobili s nepripadajućim registarskim oznakama. Proteklih dana policija je s tim grijehom na prometnicama detektirala tri osobe, točnije jednu gospođu te dvojicu muškaraca koji će kazneno odgovarati zbog krivotvorenja isprava. No, nađeni su im usput i prekršajni grijesi.

Čabarska i riječka policija na svom su području u dva navrata bile uspješne u otkrivanjima.

Prvo su na autocesti A6 kod naplatne postaje Delnice zaustavili BMW kojeg je vozio 35-godišnjak, a kojem je društvo pravila 24-godišnja suvozačica. Za registarske pločice koje su se nalazile na BMW-u je utvrđeno da ne pripadaju tom vozilu, a na sve mlada suputnica nije posjedovala osobnu iskaznicu, pa je i ona usput zaradila kaznu zbog prekršaja Zakona o osobnoj iskaznici.

Riječki, pak, policajci II. policijske postaje su u Čavlima pomrsili planove 55-godišnjem vozaču Citroena riječkih tablica. Kad su ga zaustavili tijekom kontrole prometa, uočili su da stražnje tablice na autu nema, a da se na prednjem dijelu nalaze pločice koje ne pripadaju tom vozilu i da je riječ o čistoj krivotvorini uporabljenoj kao ‘ako prođe-prođe‘. Muke po sredovječnog vozača tu nisu bile gotove jer je pao i alkotest. Napuhao je 2,39 promila, a osim toga policija je provjerom u dokumente utvrdila i da mu je isteklo važenje prometne dozvole za taj auto za koji, pak, nije imao ni policu obveznog osiguranja jer nikakav ugovor s osiguravajućom kućom nije sklopio.

Domišljatosti u kršenju zakona nije nedostajalo ni u slučaju 60-godišnje vozačice s Paga koju su jučer popodne, pak, oko 16.40 sati na Državnoj cesti 106 u Pagu zaustavili u Citroenu policajci. Na tom vozilu su bile nepripadajuće registarske pločice, a daljnjim provjerama paški su policajci otkrili i da je 60-godišnjoj vozačici istekla vozačka dozvola prije više godina i da je u prometu sudjelovala vozilom kojem je isteklo važenje tehničkog pregleda i prometne dozvole. Pa će se osim s kaznenom prijavom za krivotvorenje isprava, morati se suočiti i s optužnim prijedlogom zbog niza prometnih prekršaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. ožujak 2024 22:44