AKCIJA NA BAJAKOVU

Šverc cvate i u doba korone: Jeep ukraden iza ponoći u Italiji našli za par sati na istoku RH

Uhićeni vozač nikakvih problema nije imao na talijansko-slovenskoj granici, pa ni na Bregani, pa je put prevalio za nekoliko sati
Ukradeni Jeep Renegade
 Mup

Zna se kako nemali broj automobila ukradenih u državama zapadne Europe završava u Srbiji. To nije novost, no zanimljivo je što se šverc ukradenih vozila nastavlja i u vrijeme pandemije koronavirusa, kada su kontrole na granicama puno strože, piše Glas Slavonije.

Zbog revnosti hrvatskih policajaca na Bajakovu spriječen je prijevoz u Italiji ukradenog automobila u Srbiju. Nisu granični policajci na Bajakovu zaplijenili samo automobil, koji je vozio 43-godišnji hrvatski državljanin, "pala" je u srijedu i prikolica na kojoj je bio gliser ukraden u Njemačkoj.

U srijedu oko 10.20 na granični se prijelaz Bajakovo u Jeep Renegadeu talijanskih registracija dovezao 43-godišnji Zagrepčanin. Policajci su odlučili temeljitije proučiti dokumente vozila, a nakon kontakta s talijanskim kolegama došli su do zanimljivih saznanja. Pokazalo se da je automobil, vrijedan oko 160.000 kuna, ukraden u Italiji u prvim satima srijede.

image
Ukradeni gliser
Mup

Zagrepčanin nikakvih problema nije imao na talijansko-slovenskoj granici, pa ni na Bregani, tako da je put od 700-tinjak kilometara prevalio za nekoliko sati. No na hrvatsko-srpskoj granici naišao je na revnog policajca, što ga je koštalo uhićenja. Da je prešao granicu, teško da bi Jeep više bio pronađen.

Istoga dana oko 16 sati na Bajakovo su se automobilom bugarskih registracija koji je vukao prikolicu na kojoj je bio gliser dovezli 40-godišnji i 38-godišnji državljanin Bugarske. Provjerom je utvrđeno da su plovilo i priključno vozilo, na kojem su bile nepripadajuće bugarske registracijske oznake, ukradeni u Njemačkoj. Oba Bugarina su uhićena i predana pritvorskom nadzorniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 10:40