MUTAN POSAO

SVI STRAHUJU OD SUMNJIVOG MESA, A GOSPODIN IZ SEKULIĆA GA SAM PRERAĐUJE I DALJE DISTRIBUIRA Carina naredila: 'Uništite 5 tona mesa!'

 Carina

Iako cijela zemlja već neko vrijeme strahuje od uvezenih proizvoda sumnjive kvalitete, počevši od mesa i jaja, pa su se trgovački lanci zajedno sa uvoznicima našli pod lupom raznih inspekcija i drugih nadležnih tijela, to nije spriječilo mještanina Sekulića da na crno, u kućnoj radinosti, prerađuje meso i dalje ga distribuira.

Naime, carinski službenici Odjela za mobilne jedinice Zagreb su u suradnji s veterinarskim inspektorima Ministarstva poljoprivrede, pokucali na vrata mesara iz Sekulića na karlovačkom području te su mu izdali zabranu obavljanja neregistrirane djelatnosti.

On je obrađivao i prerađivao meso bez da je svoju mesnu djelatnost registrirao kod nadležnog tijela ili ju prijavio poreznim tijelima.

Iz Carinske uprave ističu da mu je izrečeno usmeno rješenje kojim mu se zabranjuje poslovanje obrade i prerade mesa te da će protiv njega biti podnesen i prekršajni nalog.

Veterinarska inspekcija iz svoje nadležnosti utvrdila je kršenje odredbi Zakona o higijeni i mikrobiološkim kriterijima za hranu pa je, radi otklanjanja neposredne opasnosti, doneseno rješenje o neškodljivom uklanjanju hrane životinjskog podrijetla, točnije 4855 kilograma mesa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 10:20