NAUŠINCE, PIERCING...

Svi su na Zavadlavu u sudnici primijetili neuobičajene detalje, iz ministarstva objašnjavaju: Smije ih nositi

U predmete za osobnu uporabu spadaju i rublje, posteljina, naočale, sat, nakit, ortopedska pomagala, fotografije, pribor za pisanje...
 Paun Paunovic/Cropix

Kad se Filip Zavadlav u utorak pojavio na izricanju presude za trostruko ubojstvo u sudnici splitskog Županijskog suda fotoreporterima i snimateljima nisu promakli detalji poput naušnice i nekoliko piercinga na lijevom uhu.

Pitali smo Ministarstvo pravosuđa smiju li zatvorenici nositi naušnice pa smo dobili sljedeći odgovor. Naime, prema njihovom odgovoru sat, prsten, ogrlica i narukvica kao i ortopedska pomagala spadaju u predmete za osobnu uporabu i pritvorenik ih može koristiti.

Uz navedeno u to spadaju i rublje, odjeća i obuća, posteljno rublje; kao što su plahte, jastučnice, deke i ručnici, naočale, sat, vjenčani prsten, prsten, ogrlica, narukvica, ortopedska pomagala, fotografije, pribor za pisanje, medicinsku dokumentaciju i dokumentaciju vezanu za kazneni postupak, cigarete i pribor za pušenje, sredstva i pribor za održavanje osobne higijene (osim boca pod pritiskom), radio prijamnik, u količini i veličini koja ne ometa boravak u prostoriji i ne remeti kućni red i sigurnost, a nakon izvršene detaljne pretrage stvari.

Sukladno navedenom Pravilniku, temeljem sigurnosne procjene ovlaštenih službenika, navedene se stvari mogu oduzeti o čemu se zatvoreniku izdaje potvrda. Upravitelj zatvora može odobriti zatvoreniku korištenje i drugih stvari koje nisu prethodno navedene, u količini i veličini koja ne ometa boravak u prostoriji i ne remeti kućni red i sigurnost, odgovorili su nam iz Ministarstva uprave i pravosuđa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 23:33