IDU U REMETINEC

Svim okrivljenicima određen istražni zatvor, prva će na slobodu izaći Piruška Canjuga, doznajemo zašto

Kao što smo izvijestili, među petero privedenih su bivša tužiteljica Mirela Alerić Puklin (48), bivša članica Uprave Agrokora Piruška Canjuga (56) te bivši šef sektora u Hrvatskoj lutriji Željko Fadljević (46)

Piruška Canjuga

 Zeljko Puhovski/Cropix

Sudac istrage odredio je u srijedu u večernjim satima istražni zatvor svim okrivljenicima uhićenima dan ranije u akciji tužiteljstva i Pnuskoka, a koje se sumnjiči za zlouporabu položaja i ovlasti, poticanja i pomaganja u zlouporabi položaja i ovlasti, nezakonitog pogodovanja i pomaganja u nezakonitom pogodovanju te zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Kao što smo izvijestili, među petero privedenih su bivša tužiteljica Mirela Alerić Puklin (48), bivša članica Uprave Agrokora Piruška Canjuga (56) te bivši šef sektora u Hrvatskoj lutriji Željko Fadljević (46).

Za razliku od ostalih okrivljenika, Piruški Canjugi je istražni zatvor određen zbog opasnosti od utjecaja na samo dva svjedoka - njezina muža Zlatka Canjugu te bivšeg vlasnika Agrokora Ivicu Todorića. Nakon što njih dvojica budu ispitana, Piruška Canjuga bi trebala biti puštena da se brani sa slobode.

U odnosu na ostale okrivljenike, istražni zatvor je određen zbog opasnosti od utjecaja na više svjedoka, a dvojici okrivljenika iz tvrtke Fleksbit, Tomislavu Gligori i Goranu Puklinu, određen je i zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Nakon ovakve odluke suca istrage, svi okrivljenici bit će prebačeni u Remetinec.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 17:00