ROČIŠTE U PAZINU

SVJEDOCI NA SUĐENJU CETINSKOM 'Ušao je u moj salon i rekao da odmah zovem Hitnu jer se dogodila nesreća. Bio je izbezumljen'

 
Goran Marjanović i Toni Cetinski
 Marijana Banko / Goran Šebelić / CROPIX

Danas se u Pazinu na Općinskom sudu nastavilo suđenje pjevač u Toniju Cetinskom u slučaju prometne nesreće u kojoj je smrtno stradao Ibrahim Kevljanin. Stigli su svjedoci koji su krenuli sa svojim iskazima. Istodobno oštećenice u ovom slučaju podnijele su imovinsko pravni zahtjev u iznosu od 160 tisuća kuna zbog gubitka bliske osobe. Prva svjedokinja bila je frizerka Samka Zgrabljić koja u Pustoj ulici gdje se dogodila nesreća, ima svoj salon. Kazala je da nesreću nije vidjela.

- Kada se nesreća dogodila završavale mi je smjena i mela sam salon. Odjednom mi je u salon ušao poznati pjevač koji mi je kazao da hitno zovem Hitnu jer da se dogodila prometna nesreća. Bio je vidno uznemiren. Izašla sam vidjeti što se dogodilo i vidjela sam čovjeka pod autom, ali mu nisam vidjela lice. Išla sam zvati hitnu pomoć sa svog telefona, kazala je. Dodala je i da je pjevač bio izbezumljen pa mu je dala da popije čašu vode.

Ugostiteljica Ljubo Ilić, koja u ulici ima svoj kafić Odesa, kazale je da nije vidjela nesreću jer nije bila tada u smjeni. Poznavala je Ibrahima Kevljanin koji joj je bio mušteriju.

-Pio bi bevandu, a nekad i više njih. Ali ja nikad mojim mušterijama ne poslužujem alkohol u smislu da budu vidno alkoholizirani. Znam da je on pio i lijekove, ali ne znam koje. Pričao mi je da bi znao iz čista mira znao pasti na ulici. Inače, Ibrahimu je poginuo sin i od tada je počeo piti. Bio je razveden, kazala je.

Dodala je da se ne sjeća da se ikada nešto slično dogodilo u Pustoj ulici gdje već godinama ima kafić. Kazala je i da je ulica jako uska i nepregledna, posebno zavoj gdje se nesreća dogodila i da joj je jednom prilikom automobil prešao preko prstiju. Isto tako kazala je da u vrijeme nesreće u ulici nije bilo znaka za ograničenje brzine te da je on postavljen ovih dana s ograničenje brzine 20 kilometara na sat. Kako je ulica uska, često automobili ogrebu poneku zgradu, barem 10 puta godišnje.

Nesreća se nije mogla izbjeći?

U tom lokalu za vrijeme nesreće radio je umirovljenik Zlatko Sokoli koji isto nije vidio nesreću. Ali je posluživao Kevljanina. Rekao je da je kod njega popio dvije bevande, ali da je vidio da se slabije kreće pa mu je rekao da se odmori. A kasnije ga nije vidio, pa čak ni kad se dogodila prometna nesreća. Tek je kasnije saznao da se radi o Kevljanina.

Stanarka Puste ulice Mira Zaharija svjedočila je o stanju u kojem je inače bio Kevljanina.

- Često bi Kevljanin padao na toj ulici. I sama sam ga više puta dizala. Svaki dan je bio pijan i već u 6 sati ujutro dolazio bi u kafić. Ali mislim da je imao i drugih zdravstvenih problema, kazala je Zaharija.

Današnje suđenje je gotovo s ispitivanje svih svjedoka. Sljedeća rasprava zakazana je za 26. i 27. lolovoza kada će se ispitati svi vještaci. Cetinski nakon izlaska iz sudnice kratko nam je kazao da zapravo nema više što reći vezano za nesreću i čitav slučaj.

Odvjetnik Tonija Cetinskog Goran Marjanović kazao je da je za njihov slučaj važna činjenica što je sada postavljen znak ograničenja brzine od 20 kilometara na sat.

- Prema nalazu vještaka nesreća se ne bi bila dogodila da se vozilo kretalo ispod 18 kilometara na sat. Dakle i po sadašnjim propisima nesreća se ne bi bila izbjegla, kazao je Marjanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:57