PREVRTANJE CISTERNE

Svjedoci užasnuti nakon nesreće u kojoj je vozač ostao bez ruke: ‘Ovo ću pamtiti cijeli život‘

Sve se odvijalo uz veliki oblak prašine i prava je sreća da nitko nije dolazio s druge strane autoceste, jer bi tragedija bila još veća
Vatrogasci i policija na mjestu nesreće.
 Matija Djanjesic/Cropix

Jučer se u 12.40 na autocesti Rijeka – Zagreb na Grobniku kod benzinske crpke Petrol u Cerniku, dogodila se stravična prometna nesreća u kojoj je teško stradao vozač autocisterne ostavši bez ruke.

Službeno policijsko izvješće zbog čega je došlo do nesreće očekuje se tijekom današnjeg dana, piše Novi list. Svjedoci na mjestu nesreće kažu da su vidjeli da je vozač ispao iz prevrnute autocisterne i da je nakon nesreće ostao bez jedne ruke, no da mu je i druga bila teško ozlijeđena.

Prema iskazima svjedoka, autocisterna se kretala iz Rijeke prema Zagrebu i počela je zbog nekog zastoja na cesti kočiti, pa zatim vrludati i zatim je probila zaštitnu ogradu između dva prometna traka te prešla na suprotni vozački trak i prevrnula se na bok. Sve to se odvijalo uz veliki oblak prašine i prava je sreća da nitko nije dolazio s druge strane autoceste, jer bi tragedija bila još veća.

Neki od svjedoka su stali kako bi pomogli unesrećenom vozaču, a prizor koji su vidjeli, kako su izjavili za Novi list, pamtit će cijeli život. Nesretni vozač ostao je bez ruke, ali je davao znakove života.

– Bilo je to strašno vidjeti, govori svjedok koji je samo minutu nakon nesreće naišao na prevrnutu cisternu i teško ozlijeđenog vozača. Imao je sreću jer se iz Zagreba vraćao u Rijeku i samo trenutak ga je dijelio od sudara s grdosijom i sigurnom smrti.

Sreća u nesreći, ako se tako može reći, je i da se cisterna puna goriva nije zaustalila u benzinskoj crpki jer je tragedija mogla biti daleko veća. Kako je iz cisterne počelo teći gorivo, mnogi su se vozači zabrinuli da bi moglo doći do eksplozije, što se srećom nije dogodilo.

image
Vatrogasci i policija na mjestu nesreće.
Matija Djanjesic/Cropix
image
Vatrogasci i policija na mjestu nesreće.
Matija Djanjesic/Cropix

Neposredno nakon nesreće promet se zbog prevrnute cisterne odvijao zaobilazno kroz benzisku crpku, ali se brzo stvorio veliki zastoj kako na autocesti, tako i na lokalnim cestama Grobnišćine.

Nedugo zatim dogodila se i druga prometna nesreća na Grobničkom polju kod lokala 'Putnik' u kojoj su sudjelovala dva osobna vozila i teretno vozilo, ali samo s materijalnom štetom. Kasnije se i jedan od sudionika javio na liječnički pregled, ali prema prvim informacijama radi se samo o lakšim ozljedama.

Ubrzo nakon te nesreće dogodila se i treća prometna nesreća na zaobilaznici u tunelu Trsat. U toj nesreći je sudjelovalo osobno vozilo i teretno vozilo MAN, srećom samo s materijalnom štetom, bez ozlijeđenih osoba. Prema izjavama svjedoka koji su se u to vrijeme zatekli na dionicama tih prometnica, zastoji nakon tih nesreće trajali su oko sat i pol, a nakon toga promet je u potpunosti normaliziran.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 08:04