MISTERIOZNI NESTANAK

Svjedok iz kluba: ‘Da, uzimala se droga u ‘Gotiku‘, ali ta ekipa nije imala nikakve veze s Matejem‘

Prema riječima izvora, večer je tekla sasvim uobičajeno sve dok se u jednom trenutku nije stvorila pometnja zbog jedne djevojke
 Tom Dubravec/Cropix; Nestali.hr

I dok se danima spekulira o doađanjima u klubu "Gotik", u kojem je posljednji put viđen Splićanin Matej Periš (27), prema saznanjima portala Nova.rs kobne večeri došlo je do izvjesnog incidenta zbog droge, međutim on nije imao nikakve veze s ekipom momaka iz Hrvatske.

Nakon što se u javnosti pojavila informacija da je u noći između 30. i 31. prosinca došlo do izvjesnog incidenta unutar lokala, a zbog čega je jedna djevojka izbačena od strane osiguranja, za portal Nova.rs jedan od očevidaca ispričao je šta se doista događalo u „Gotiku“.

Prema riječima izvora, večer je tekla sasvim uobičajeno sve dok se u jednom trenutku nije stvorila pometnja zbog jedne djevojke. Kako očevidac navodi, točna je informacija da je do incidenta došlo zbog narkotika, ali to nije imalo veze s ekipom momaka iz Splita, koji su se te večeri provodili s nestalim Matejem.

"Jedna djevojka je u jednom trenutku izvadila bijeli prah, pretpostavljam da je kokain u pitanju, i krenula crtati po stolu s karticom za prijevoz. Osoblje lokala odmah je interveniralo i alarmiralo osiguranje, koje je djevojku uhvatilo i iznjelo iz lokala. Djevojci je u jednom trenutku čak krenula i krv iz nosa, koju je ona pokušavala zaustaviti maramicama. Ipak, ona nije bila u društvu s momcima iz Splita, niti je imala ikakve veze sa njima. Ona je bila udaljena od njih i za stolom sa svojim društvom", kaže izvor portala Nova.rs.

Informacija o incidentima u samom klubu, ali i ispred njega, bilo je i na početku siječnja, kada je prijavljen nestanak Splićanina. Naime, na YouTubeu se 1. siječnja pojavio video-zapis zabilježen ispred „Gotika“. Na njemu mladić, za kojeg se vjeruje da je Perišev prijatelj, objašnjava što se dogodilo kobne večeri i ističe da je došlo do izvjesne tučnjave.

"Ovo je ulaz u klub, tu smo bili, tu je ta neka kamera, to vjerojatno ne radi", rekao je mladić.

Ubrzo je dodao sljedeće: "Da je upao, evo ima tamo brod, mogao je tamo izaći. Ako je upao svojom voljom, ako mu se dogodilo nešto...", kaže prijatelj.

Zatim se osvrće na ono što se kobne večeri događalo ispred kluba "Gotik". Okreće kameru telefona prema stepenicama ispred kluba i govori: "Ta druga tuča kad je bila, ona je bila tu ispred".

Ipak, o kamerama iz kluba se nije puno saznalo. Nenad Periš, otac nestalog mladića, prije nekoliko dana je za Slobodnu Dalmaciju izjavio da kamere u "Gotiku" kobne večeri nisu radile. Pretpostavlja se da bi one mogle rasvjetliti što je točno dovelo do nestanka mladića.

Potraga za Matejem ušla je u 12. dan, a zasad nema informacija koje bi mogle objasniti pod kojim se okolnostima dogodio nestanak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 16:51