ZAGREB

SVJEDOK NA SUĐENJU ZA UBOJSTVO U NAZOROVOJ ULICI 'Pokazao mi je pištolj i rekao da će me naučiti pucati!'

 Bruno Konjević / CROPIX

“Pokazao mi je pištolj, bio je to ‘tetejac’, te mi je rekao kako će me naučiti da pucam. Vidio sam i metke, no mislim da ako mu je netko obećao zaposliti sina, to je trebao i učiniti.”

Ispričao je ovo jučer na zagrebačkome Županijskom sudu svjedok M. P., inače susjed i dugogodišnji poznanik i prijatelj bivšega čelnika A-HSP-a Vlade Turudića, optuženoga da je prije godinu dana ubio umirovljenika Đorđija Burića (85) u njegovu stanu u Nazorovoj ulici u Zagrebu. .

M. P. je inače vijeću ispričao kako ima dijagnozu psihičke bolesti te da Turudića zna dugo godina. - Pružao sam mu podršku iz informatike, družili smo se, igrali šah - rekao je svjedok.

Kad ga je Turudićev odvjetnik upitao kako zna koji je to bio pištolj, odnosno razumije li se u pištolje, svjedok je odgovorio da on ima plastični pištolj koji ispaljuje plastične kuglice, no da je na internetu proučio sve o pištolju TT koji mu je Turudić pokazao. Svjedok je također ispričao da je Turudić na svojemu Facebook profilu iskazivao nezadovoljstvo općim stanjem u državi, nezaposlenošću i slično.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 05:59