SMRT ČETVERO MLADIH

Svjedok nesreće u Mikanovcima: ‘Čulo se kao da je pala bomba, motor auta bio je pod sjedalima‘

I ja i neki moji dečki svašta smo vidjeli i prošli u ratu, ali ovakvo još nešto nisam doživio - kaže šef vatrogasaca
Nesreća u starim Mikanovcima
 Cropix/Policija

U srebrnom Audiju A4 đakovačkih oznaka noćas oko 1 sat poginule su četiri osobe. Vozilom je, kako je priopćila PU Vukovarsko-srijemska, upravljao 19-godišnjak koji je vozeći iz smjera Vrbice prema Starim Mikanovcima zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad vozilom, sletio s kolnika i udario u kuću. Osim vozača, poginuli su 18-godišnja suvozačica, te 18-godišnji i 20-godišnji putnik na stražnjim sjedištima. Svi su bili mrtvi na mjestu.

Na mjesto događaja izašla je vinkovačka Hitna pomoć, pripadnici DVD-a Stari Mikanovci i JVP Vinkovci te mrtvozornik i patolog OŽB Vukovar.

Očevid prometne nesreće provela je državna odvjetnica Općinskog državnog odvjetništva u Vinkovcima, u suradnji s policijom

image
Mjesto nesreće
Cropix
.

- Ja, supruga i kći smo spavali i odjednom je nešto puknulo kao da je netko bacio bombu. Nije mi bilo svejedno. Svi smo izišli van i vidjeli smo samo prašinu i dim. Automobil je udario u "ćošak kuće". Kad je prošlo dvije, tri minute i kad se prašina razišla ništa se nije čulo iz automobila. Nikakvi znakovi zapomaganja. Nisam se usudio prići vozilu već sam odmah nazvao policiju koja je vrlo brzo došla. Ni policija odmah nije uočila automobil od živice. Tek kad su osvijetlili baterijom su ugledali automobil, a policajac i ja smo prišli. Pokušali smo otvoriti vrata, ali nijedna se vrata nisu dala otvoriti. Policajac je zvao i Hitnu pomoć i vrlo brzo je došla ekipa Hitne u kojoj su bila dva muškarca i jedna ženska osoba.

image
Mjesto nesreće
Cropix

Jedan muškarac iz Hitne pomoći je posvijetlio baterijom i odmah je vidio da mladić i djevojka na prednjim sjedalima ne daju znakove života. Što da vam kažem, motor automobila bio je zguran pod sjedalima. Nekako je uspio otvoriti i zadnja vrata i popipao puls putnika na stražnjim sjedalima i rekao da ni oni ne daju znakove života. Vrlo brzo došlo je još pet policijskih vozila i vatrogasci koji su rezali lim - prepričao nam je Mirko Božičević, 66-godišnji umirovljenik iz Starih Mikanovaca u čiju je kuću u Osječkoj 56 udario Audi đakovačkih oznaka.

Koliko mu je poznato, jedan stradali mladić je iz obližnjih Mrazovića, dvojica su iz Vrbice, a 18-godišnja suvozačica je iz Starih Mikanovaca. Kako neslužbeno doznaje Glas Slavonije, četvero mladih bilo je sinoć u kafiću u Vrbici i pri njegovom zatvaranju odlučilo je u susjedne Stare Mikanovce otići na burek, te djevojku iz tog sela ujedno i povesti kući.

image
Mjesto nesreće
Cropix

- I ja i neki moji dečki svašta smo vidjeli i prošli u ratu, ali ovakvo još nešto nisam doživio. Motor automobila bio se zabio pod prednja sjedala, a prednji dio vozila bio je smrskan. Na intervenciji je bilo sedam pripadnika našeg DVD-a iz Starih Mikanovaca i četiri pripadnika JVP Vinkovci i bili smo na terenu do 7.15 sati - rekao nam je Josip Pavošev, zapovjednik DVD-a iz Starih Mikanovaca.

Kako smo čuli od još nekih mještana, najvjerojatniji uzrok ove nesreće je neprilagođena brzina. Je li nesreći "kumovao" i alkohol ustanovit će se nakon što se izvadi krv vozača na obdukciji. Inače, Osječka ulica na tom dijelu dosta ravna, prije samog ulaza u Stare Mikanovce je blagi zavoj, a neposredno prije mjesta je i granica između osječko-baranjske i vukovarsko-srijemske županije.

image
Mjesto nesreće
Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 13:53