UBOJSTVO IVANE HODAK

Svjedok: Šlogar taj dan nije kupio šampon u Lushu

Ne sjeća da je Žila bio u trgovini te da toga dana nisu prodali šampon protiv peruti. Dodao je i da beskućnici nisu uobičajeni klijenti njihove trgovine te da takav šampon košta 54 kune
Zagreb, 261009.Zupanijski sud u Zagrebu, Trg Nikole Subica Zrinskog 5.Nastavak sudjenja Mladenu Slogaru zbog ubojstva Ivane Hodak na kojem svjedoce roditelji Zvonimir i Ljerka Mintas Hodak.Na fotografiji: pravosudni policajci dovode Mladena Slogara na sudjenje.Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Gorsic / CROPIX

ZAGREB - Na nastavku suđenja Mladenu Šlogaru Žili za ubojstvo Ivane Hodak danas je svoj iskaz dalo četvero svjedoka, među kojima i djelatnik trgovine “Lush” u kojoj je Šlogar navodno bio prije ubojstva i kupio šampon protiv peruti.

Svjedok je rekao kako se ne sjeća da je Žila bio u trgovini te da toga dana nisu prodali šampon protiv peruti. Dodao je i da beskućnici nisu uobičajeni klijenti njihove trgovine te da takav šampon košta 54 kune.

Osim njega, svjedočila je i susjeda Hodakovih Darija Doko. Ona je sa svog prozora neposredno prije ubojstva vidjela kako Ivana izlazi iz automobila.

- Zatvarala sam prozor i vidjela Ivanu kako iz auta uzima plavi fascikl i papire. U jednoj ruci nosila je torbu, dok je u drugoj držala fascikl i hrpu papira te tako otišla prema ulazu u zgradu. Pet do deset minuta kasnije začuo se prvi pucanj pa za oko pola minute do minutu i drugi - ispričala je svjedokinja Doko, koja je rukama pokazala da je hrpa papira koje je Ivana nosila bila debljine oko 10-15 centimetara.

Svoje iskaze dali su i dvojica soboslikara, Branko Strmečki i Mladen Vučkovečki, koji su došli raditi u Hatzovu 2. Nako što su se čuli pucnjevi, njih dvojica nagnula su se prema dolje kako bi vidjeli što se događa. Niti jedan od njih pored ženskog tijela koje je ležalo nije vidio nikakve papire niti fascikl već samo žensku torbu.

Obadvojica su dodali da su prethodno čuli nekoliko ženskih koraka, odnosno zvuk potpetica.

- Nakon koraka čuo se uzvik ženskog glasa, nešto poput “a joj” i potom prvi pucanj, a zatim i nekakvo hroptanje, teško disanje - rekao je Vučković u iskazu pred sucem Ivanom Turudićem.

Šlogarov odvjetnik Antonio Zujić tražio je da se iz spisa izdvoje pištolj i streljivo te njihovo vještačenje, ustvrdivši da su nezakonito pribavljeni, no sudac je taj zahtjev odbio.

Šlogaru je produžen pritvor, a suđenje će se nastaviti u studenom ili prosincu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 17:12