ISTRAGA TRAJE

Svjedok ubojstva u Pločama: ‘Čuo sam četiri pucnja, pod stresom sam. Dijete je mrtvo...‘

Policija je u petak oko 8:00 sati na području Ploča pronašla dva mrtva muškarca. Neslužbeno se doznaje da se radi o dvostrukom ubojstvu

Na ovom mjestu dogodilo se jedno od dva ubojstva u Pločama

 Stanislav Soldo/SLOBODNA DALMACIJA

- Čuo sam četiri pucnja. Ubijena je mlada osoba, tu ispred naše zgrade. Užas jedan, katastrofa - rekao je za Novu TV Joško Štrbić, jedan prvih koji su pokušali pomoći mladiću koji je u petak ujutro ubijen u Pločama.

Podsjetimo, policija je u petak oko 8:00 sati na području Ploča pronašla dva mrtva muškarca. Prema neslužbenim informacijama, ubojica M. R. ubio je svog brata također inicijala M. R. (52) i susjedovog 15-godišnjeg sina jedinca.

Dvostruko ubojstvo trenutno istražuje policija.

- Pod stresom sam. Mlada osoba, 16-17 godina... Došli smo tamo pored njega, dijete je bilo mrtvo. Slučajno je naišla jedna policajka, ona je zvala policiju - rekao je Štrbić.

Drugi svjedok, koji je bio prisutan dok je ovaj razgovarao s novinarima Nove TV, u jednom je trenutku zaplakao.

Likvidirani brat ubojice se, također prema neslužbenim informacijama, bavio prikupljanjem staroga željeza, bio je poznat kao "Pločanski kralj željeza", a za vrijeme Domovinskog rata bio je pripadnik Četvrte gardijske brigade. Dosad je prevezao više od 200 tona starog željeza, a među Pločanima je bio omiljen jer je svima bio spreman pomoći.

Policija je uhitila osobu koja se dovodi u vezu s ovim događajem i on se trenutno nalazi u prostorijama policije gdje će se nad njim provesti kriminalističko istraživanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:41