‘SLUČAJ BOMBA‘

Svjedokinja na suđenju Sanaderu uhićena dok se s mužem i sinom vraćala s plaže, policija joj pretražila apartman

Tereti se da je 2022. sa svog mobitela poslala poruke da je na sportskim igrama Hrvatskih šuma u Umagu postavljena bomba

Gordana Colnar

 Damjan Tadić/CROPIX

Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu je otvorilo istraživanje protiv 70-godišnjakinje osumnjičene da je poslala lažnu dojavu o bombi, a određene su joj i mjere opreza.

Tereti ju se da je 25. lipnja 2022. u namjeri da izazove hitnu intervenciju policije, kao i uznemirenost osoba na javnom okupljanju u turističkom naselju na području Umagu, sa svog mobitela poslala SMS poruke lažno navodeći da je na okupljanju postavljena bomba.

Infomaciju o lažnoj bombi u večernjim satima nije dojavila direktno policiji, već na mobitele dvoje djelatnika iz organizacije okupljanja.

Osumnjičena je bila svjesna da se radilo o neistinitoj informaciji, kao i da je na okupljanju velik broj osoba, pa će informacija biti proslijeđena policiji. Policijski službenici su hitno intervenirali radi sprječavanja aktivacije eksplozivne naprave koja na kraju nije bila postavljena, niti pronađena.

Kako neslužbeno doznaje Glas Istre, osumnjičena 70-godišnjakinja je bivša predsjednica Hrvatskog sindikata šumarstva, Gordana Colnar iz Zagreba. Colnar je javnosti poznata još iz 2014. godine kao jedna od svjedokinja na suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu, a poznata je i istražnim organima budući da je prije desetak godina dvaput prijavljivana za zloporabu položaja i ovlasti, za što je dobila otkaz u Hrvatskim šumama, navodi Glas Istre.

Javno okupljanje na kojem je dojavljena bomba bile su sportske igre Hrvatskih šuma u Umagu, koje su umalo bile otkazane.

Navodno je uhićena tijekom godišnjeg odmora dok se nalazila na ljetovanju sa obitelji na području Šibensko-kninske županije, točnije ispred apartmana kada se sa suprugom i sinom vraćala sa plaže.

Policija je pretražila njihov smještaj, a pronašli su i mobitel s kojeg je ona upućivala anonimne poruke. Također, navode i da su njene anonimne poruke bile upućene predstavnicima sindikata koji su se u Umagu bavili organizacijom druženja.

Osumnjičenu 70-godišnjakinju se tereti zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela lažne uzbune iz članka 316. Kaznenog zakona. Određene su joj mjere opreza redovitog javljanja policijskoj postaji zbog opasnosti da će ponoviti kazneno djelo i mjere opreza zabrane približavanja, uspostavljanja i održavanja veze s određenim osobama.

Mjere opreza vezane za određene osobe postavljene su zbog opasnosti da će ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 10:53