STRAŠNE POJEDINOSTI

Svjedokinja strave u Dardi: ‘Dječačić je bio sav krvav. Imao je 50-ak uboda po cijelom tijelu...‘

‘Svuda prema odjeći izbijale su krvave točke na leđima i naprijed po tijelu, a uboda je imao i po glavi‘, rekla je svjedokinja
U pravokutniku: mjesto napada na dječaka
 Ronald Gorsic, Ivan Perić/cropix

- Bila sam u trgovini i nisam vidjela sam napad, no čula sam dječaka kako viče. Istrčala sam i vidjela kako muškarac sjeda na bicikl i odlazi, a dječak je bio sav krvav. Imao je valjda 50-ak uboda po cijelom tijelu. Svuda prema odjeći izbijale su krvave točke na leđima i naprijed po tijelu, a uboda je imao i po glavi. Pozvala sam Hitnu pomoć - rekla je za Glas Slavonije svjedokinja napada na 11-godišnjeg dječaka u Dardi zbog kojeg je uhićen D. Š. (49) iz baranjskog mjesta Mece.

Kako svjedokinja dodaje, muškarac koji je prilazio trgovini čuo je napadača kako viče: "Ovo je osveta!", no za sada nema nikakvih službenih informacija o tome o kakvoj se osveti radi.

Glas Slavonije nadalje piše da se oko napadnutog dječaka i gospođe vrlo brzo skupilo desetak muškaraca koji su "samo stajali i gledali", a neki od njih su događaj i snimali mobitelima.

Podsjećamo, D. Š. je u ponedjeljak oko 10 sati u mjestima Darda i Mece ozlijedio dvoje djece. U Mecama je ubodena djevojčica, a u Dardi dječak. Napadač je prvo izbo dječaka u Dardi, a potom se vratio u Mece i nakon 10-ak minuta u prolazu je sa skateboarda srušio djevojčicu i također je ubo više puta. Ozlijeđenoj djeci pruža se liječnička pomoć u Kliničkom bolničkom centru Osijek.

Svjedoci navode kako se napad na dječaka u Dardi, ispred trgovine u blizini osnovne škole, zbio iznenada i u samo nekoliko trenutaka.

Aleksandar Kovač iz Darde rekao je za medije kako je dječak nakon napada 49-godišnjaka sjedio na travi i govorio kako mu ništa nije napravio. - Dijete se jako uplašilo. Podigao sam mu majicu i pogledao ga, to je bilo toliko uboda, Bože sačuvaj - rekao je Kovač.

Svjedok napada na djevojčicu u Mecama, Milorad Unčanin, rekao je kako je D. Š. napao djevojčicu dok se vraćala od bake. - Na samom raskrižju ju je srušio, ubo i razbio joj glavu - dodao je.

Za sada još uvijek nema službenih informacija o tome kakvim "oštrim predmetom" je 49-godišnjak izbo dvoje djece, piše Glas Slavonije te navodi da je dječak imao većinom plitke ubodne rane. Neslužbeno se doznaje da je djecu napao odvijačem.

Susjedi u baranjskom mjestu Mece odakle je izbodena djevojčica, ali i uhićeni 49-godišnji muškarac D.Š., zgroženi su susjedovim napadom na najranjiviju skupinu. Većina ih se osvrnula na njegove dugogodišnje psihičke smetnje koje ispoljava na razne neprimjerene načine, a dodatno mu se zamračilo prije par dana kada mu je, kako nam kažu, HEP poslao obračun o potrošnji struje za koji je smatrao da je prevelik i uz prijetnju isključenjem struje ako dugovanje koje imaju kao kućanstvo, ne podmiri.

- Šokirani smo kad smo čuli da je ozlijedio našu susjedu i jednog dečkića u Dardi. Oduvijek je čudan bio. Ispilio nam je mozak nedavno oko struje i prevelikih računa te da će bojkotirati sve to i pisati Papi. Ne znam što bih rekao osim da je, ako sad gledam unatrag, bilo samo pitanje vremena kada će planuti na dramatičan način. Njegova majka se teško nosi s njegovom psihom - rekao je za Jutarnji list susjed uhićenog D. Š.

Napadač iz Meca 2010. u Osijeku nasumice napao dva studenta

Početkom 2010. godine P. M. iz Meca napao je dvojicu studenata iz Slatine, u Parku kralja Petra Krešimira IV., u Osijeku, piše Glas Slavonije.

Tada 46-godišnjak, prišao je ničim izazvan 23-godišnjaku i 19-godišnjaku i ubo ih u leđa.

Za dvostruki pokušaj ubojstva nepravomoćno je osuđen na osam godina zatvora. Obojica studenata zadobila su teške i za život opasne ozljede, a spašeni su brzom liječničkom intervencijom i operacijskim zahvatima u osječkom Kliničkom bolničkom centru.

Ovaj napadač iz Meca na sudu je tvrdio kako se napada na studente uopće ne sjeća. Prema svjedočenju frizerke kod koje je P. M. stigao neposredno nakon pokušaja ubojstva studenata, kazao joj je da mu “promijeni izgled, jer će policija doći po njega”.

Žena je posvjedočila na sudu da je izgledao pomalo izgubljeno i dezorijentirano. Slično su njegovo ponašanje opisale i konobarice iz dva lokala koje je posjetio prije napada na studente.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 15:00