LANAC PROSTITUCIJE

Svodnici su kvart na zapadu Zagreba pretvorili u crvenu četvrt: Na 445 klijenata zaradili preko 800 tisuća kuna!

Poslovanje prodavačica i prodavača ljubavi bilo je do u detalj maštovito razrađeno i to uz obvezno korištenje kondoma

Prostitucija (ilustracija)

 Yokoaziz 1/Alamy/Alamy/Profimedia/Yokoaziz 1/Alamy/Alamy/Profimedia

Da najstariji zanat na svijetu uredno cvijeta u metropoli, apsolutno nije nikakva novost. U samo proteklih mjesec dana, uigrana peteročlana ekipa svodnika je kroz organizirano pružanje spolnih usluga po stanovima u zagrebačkom Španskom, usrećila 445 duša pri čemu im se slilo u džepove preko 800 tisuća kuna! No, najvjerojatnije su zaradili i daleko više.

Naime, zagrebačka policija razbila je lanac prostitucije te uhitila dvojicu muškaraca starih 41 i 39 godina ali i tri dame stare 26, 32 i 46 godina koje se sumnjiči za počinjenje više kaznenih djela prostitucije.

Istražujući duži vremenski period atraktivne oglase nabijene erotikom, kriminalisti su otkrili da je ekipa aktivno operirala od sredine svibnja 2020. godine. A poslovanje prodavačica i prodavača ljubavi bilo je do u detalj maštovito razrađeno i to uz obvezno korištenje kondoma.

Sumnja se da su 39-godišnjak i najstarija od tri osumnjičene, od sredine kolovoza do sredine rujna ove godine, organizirali i omogućili drugim osobama pružanje spolnih usluga. Otkriveno je da su vrbovali i poticali na pružanje seksualnih usluga 29-godišnju državljanku Srbije kao i više, još uvijek nepoznatih, ženskih osoba.

Za biznis i dogovaranje ponuda preko platformi za oglašavanje, koristili su više telefonskih brojeva. Po pozivima na oglašene telefonske brojeve, klijenti bi dobivali generiranu poruku s vrstom, cijenom i lokacijom usluga. Ukoliko bi klijent bio zainteresiran ponudom iz zaprimljene poruke, daljnju komunikaciju s njim bi nastavili osumnjičeni muškarci i 46-godišnjakinja. Upućivali su ih u stanove na području zagrebačkog naselja Špansko gdje bi im ženske osobe za dogovoreni novčani iznos pružile spolne usluge – kažu iz PU zagrebačke dodajući da je kroz takav vid poslovanja, u manje od mjesec dana organizirano više od 200 pruženih usluga kojima su si pribavili nekoliko stotina tisuća kuna. Zaradu su potom, uredno, dijelili.

Iz policije otkrivaju da je njihovu sumnju pobudilo i ponašanje 32-godišnjakinje i 26-godišnjakinje koje su, također, s ciljem brzinske zarade, organizirale i omogućile drugim osobama pružanje spolnih usluga. I opet, naravno, prema uhodanom obrascu vrbovanja i poticanja triju žena starih 28, 34 i 55 godina te niza još uvijek neidentificiranih, na "prodavanje ljubavi".

No to nije sve. Bilo je tu i muške prostitucije. Muškarci su također žarili i palili po stanovima u Španskom pritom "usrećujući" druge usamljene muške duše koje su im plaćale pružene usluge premašivši tako ukupni iznos od čak pola milijuna kuna.

U pretresima stanova temeljem sudskih naloga diljem metropole, policija je pronašla i oduzela uz potvrdu ukupno 23 mobitela, 15 SIM kartica te dva nosača za kartice, dva laptopa, vanjsku memoriju, veću količinu prezervativa ali i određenu količinu novca u domaćoj i stranoj valuti za koju se pretpostavlja da potječe od pružanja seksualnih usluga.

Po dovršetku istraživanja, petorka je uz kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu predana pritvorskom nadzorniku, a nakon što budu ispitani u tužiteljstvu ovisit će dalje njihova sudbina odnosno hoće li za njih biti zatražen istražni zatvor i hoće li ga potom sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu i odrediti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. travanj 2024 22:44