NASILNIK IZ SOA-e

Tajni agent suprugu pretukao i snimao je golu. Ne ide u zatvor

BJELOVAR - Bjelovarčanin D. T. (42), bivši agent Sigurnosno-obavještajne agencije, nepravomoćno je osuđen na osam mjeseci zatvora s rokom kušnje od dvije godine zbog nasilničkog ponašanja u obitelji.

Horor na planini

Time je završen prvi pravosudni čin višemjesečne obiteljske drame koja je počela 23. srpnja prošle godine kada je tajni agent svoju suprugu protiv njezine volje odvezao do planinarskog doma Kamenitovac kod Bjelovara gdje ju je pretukao, skinuo do gola i zatim fotografirao.

Općinski sud u Bjelovaru za ta ga je zlodjela odlučio nepravomoćno osuditi samo na uvjetnu zatvorsku kaznu. Kako smo doznali u Općinskom državnom odvjetništvu, još je u tijeku žalbeni postupak. Tužiteljstvo se žalilo, ali ne na visinu izrečene kazne, nego na činjenicu da je sud okrivljenog nasilnika oslobodio troškova sudskog postupka.

Povreda dužnosti

Odmah nakon događaja nasilni je agent udaljen s posla i protiv njega se vodio disciplinski postupak zbog teške povrede službene dužnosti.

D. T. više ne radi u SOA-i jer je u međuvremenu umirovljen.

Izašao iz pritvora i unatoč zabrani otišao u žrtvin stan

Tijekom sudskog postupka nad D. T. je provedeno psihijatrijsko vještačenje, a vodeći se mišljenjem i nalazom vještaka, sud mu u svom pravorijeku nije izrekao nikakvu sigurnosnu mjeru. Nakon dramatičnog događaja na Kamenitovcu, koji je zgrozio javnost, policija je uhitila i ispitala nasilnika, a nakon 48 sati pritvora ga je slijedom sudske odluke pustila na slobodu. No, prema toj sudskoj odluci, D. T. se nije smio približiti pretučenoj i poniženoj supruzi, niti imati bilo kakvu komunikaciju s djecom jer se radilo o teškom slučaju nasilja u obitelji. Nakon nekoliko dana jedan od susjeda u zgradi u kojoj živi obitelj rekao nam je kako ga je vidio u blizini te zgrade, a ponižena i premlaćena supruga nije ništa željela komentirati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:38