PROŠAO KROZ CRVENO

TAKSIST NEPRAVOMOĆNO OSUĐEN ZBOG PROMETNE NESREĆE U KOJOJ JE POGINULA PJEŠAKINJA U Splitu osuđen na četiri godine zatvora

Ilustracija
 / HANZA MEDIA

Zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je lani poginula pješakinja (26) na Županijskom sudu u Splitu nepravomoćno je u ponedjeljak na četiri godine zatvora osuđen taksist Goran P. (35).

Uz zatvorsku kaznu sud mu je na pet godina dosudio i zabranu upravljanja svim kategorijama motornih vozila. Optuženi je na sudu sve priznao, pokajao se i ispričao roditeljima poginule pješakinje.

Nesreća se dogodila početkom srpnja prošle godine na križanju Dubrovačke u Vukovarske ulice. Vozač je za upravljačem taksi vozila brzinom od 67 kilometara na sat, iako je na semaforu bilo crveno svjetlo, uletio u spomenuto raskrižje.

Taksi vozilo je prvo udarilo u osobni automobil peugeot u vožnji i koji je bio odbačen na nogostup gdje je stajala 26- godišnja pješakinja.

Nesretna djevojka je od siline udara odbačena na drugu pješakinju nakon čega je udarila u parkirano vozilo, te od višestrukih zadobivenih ozljeda na mjestu nesreće umrla.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. prosinac 2020 15:45