POTRUBI ZA PRAVDU!

Taksisti organiziraju skup podrške ispred suda zbog kolege kojeg je BMW-om ubio pijani vozač

Predsjednik Radio Taxi Zagreb rekao je kako se radi o skupu podrške, te da se nada da će pravda u ovom strašnom slučaju biti zadovoljena

Otac poginulog taksista Krunoslava, Krešimir Kunkušak uz njegoivu fotografiju

 Željko Puhovski/Cropix

Sutra, u četvrtak, u prostorijama Općinskog kaznenog suda na križanju Ilice i Selske, u 9 sati održat će se ročište u slučaju protiv Ivana Pavlovića.

On je, kako smo opsežno izvještavali, 27. veljače u večernjim satima u strogom centru Zagreba u alkoholiziranom stanju s 2,56 promila u krvi te popijenim jednim Normabelom, jurio cestom 113 kilometar na sat, gdje je dozvoljeno 50 na sat. Također, kamere su pokazale da je pritom prošao kroz tri crvena svjetla i jedno žuto. Sasvim očekivano, to je rezultiralo tragedijom. Udario je u taksi Škodu Octaviju za čijim je upravljačem bio 42-godišnji Krunoslav Kunkušak, koji je od stravičnih ozljeda na mjestu preminuo, dok je Josip I., putnik u taksiju, u teškom stanju i kako je na prošlom ročištu rekla sutkinja Danijela Kustec, "ako i preživi, čitav će život biti biljka".

Kako bi ukazali na opasnost koja prijjeti od pijanih i obijesnih ozača zagrebački će taksisti sutra od 8.30 kružiti Ilicom oko zgrade suda, a najavljen je i skup podršpke građana ispred suda. Napominju da se ne radi o prosvjedu, već samo žele dati podršku obitelji koja je ostala bez supruga, oca i sina. Otac poginulog taksista Krešimir Kunkušak, koji je već mjesecima u teškom psihičkom stanju zbog gubitka sina jedinca, a koji je i sam mirovinu zaradio kao taksist, pozvao je sve kolege koji su u mogućnosti, kao i građane, da na taj simboličan način pokažu da "ubojicama naše djece nije mjesto za volanom".

- Želim samo pravdu. Maksimalna predviđena kazna je 15 godina zatvora. Teško bih podnio da dobije manje od pet, jer tada bi se i dalje mogao braniti sa slobode, želim da odmah ide u zatvor - kazao nam je Kunkušak.

Predsjednik Udruženja taksista Zagreba Danijel Pilko kaže pak kako su sve kolege obaviještene o mirnoj akciji te će uoči presude napraviti nekoliko krugova oko suda.

- Svi smo zgroženi tom strašnom nesrećom i svima nam je samo želja da pravda bude zadovoljena - kazao je.

Pavlović je inače na sudu priznao krivnju te je ponudio ispriku ocu, no on ju nije imao snage prihvatiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 02:30