OSUMNJIČENI SA ZRĆA

Tanaskovićev odvjetnik Vinko Gulišija: Žalit ću se na rješenje o pritvoru i istrazi

Duško Tanasković osumnjičen je da je prošli tjedan ispred noćnog kluba u Zrću ubio crnogorskog državljanina Gorana Vlaovića

Duško Tanasković

 Luka Gerlanc/CROPIX

Odvjetnik Vinko Gulišija, koji brani Duška Tanaskovića (28), državljanina Srbije kojega sumnjiče za ubojstvo Gorana Vlaovića (38) iz Herceg Novog, žalit će se i na rješenje o određivanju pritvora i na rješenje o provođenju istrage, potvrdio nam je sam Gulišija.

Glasnogovornik zadarskog Županijskog državnog odvjetništva Denis Sokol na naš upit jesu li utvrdili na koji su način i Vlaović i Tanasković ušli u Hrvatsku, te je li točno da je Vlaovićev gliser bio u Sukošanu, odgovorio je da istraga nakon donošenja rješenja o provođenju nije javna, te da će tužiteljstvo provesti i hitne istražne radnje koje su proizašle iz policijskih izvida. Jedna od njih mogla bi biti i ispitivanje neposrednog očevica ubojstva, kojeg je identificirao jedan od redara koji se u četvrtak oko 6 sati kad se dogodilo ubojstvo zatekao ispred noćnog kluba Noa na Zrću.

Kao što bi jedna od istražnih radnji mogla biti i pretraga glisera kojim je Vlaović došao u Hrvatsku i kojeg je usidrio u Sukošanu. Jedan od ključnih dokaza Tanasković je uspio uništiti prije uhićenja, a to je mobitel kojeg je razbijao kamenom nedaleko od mjesta zločina.

Međutim, nije isključeno da je to bio samo tzv. radni mobitel, kako pripadnici krim-miljea nazivaju mobilne uređaje koje koriste samo jednokratno prilikom izvršenja teških kaznenih djela. Predmet istrage je i mreža njegovih suradnika i pomagača, a hoće li policijska istraga dovesti i do naručitelja, pokazat će vrijeme. Hrvatska, crnogorska i srbijanska policija surađuju na rasvjetljvanju Vlaovićeva ubojstva.

Inače, iako je uobičajeno, ni u dnevnim novinama, ali niti na stranicama koje objavljuju posljednje pozdrave i obavijesti o smrti još se nisu pojavile osmrtnice za Gorana Vlaovića, što upućuje na to da još nije poznat datum njegova pogreba, kao ni je li obitelj preuzela tijelo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 18:03