DRAMA NA KVATRIĆU

Tek izašao iz zatvora i pokušao silovati ženu! Pobjegla je u tramvaj, ali on nije odustajao...

No utrčavši u tramvaj za prestravljenom ženom, naletio je na policajca koji je baš u tim trenucima išao na posao

Kvaternikov trg

 Goran Mehkek/Cropix

Zbog sumnji da je prošloga vikenda, u ranim jutarnjim satima na Kvaternikovom trgu pokušao opljačkati i silovati jednu ženu, policija je uhitila 43-godišnjega Nenada J. koji je tek nedavno izašao iz zatvora u kojemu je proveo 12 godina - zbog pljačke i silovanja.

Zapanjuje činjenica što se čitav događaj odvijao na jednom od zagrebačkih gradskih trgova u trenutku kad je na njemu već bilo ljudi, a manijak je, nakon što mu se žrtva otrgnula i pobjegla u tramvaj, za njom i dalje trčao kako bi je silovao.

No utrčavši u tramvaj za prestravljenom ženom, naletio je na policajca. Kako je to policija rekonstruirala, Nenad J., koji je u srpnju ove godine otpušten iz kaznionice u Lepoglavi nakon odsluženja zatvorske kazne zbog serije razbojništava i jednog silovanja, prišao je oko 5,40 sati žrtvi koja je hodala jednom od ulica blizu Kvaternikovog trga te je s leđa uhvatio "u kravatu" i rekao da će joj slomiti vrat ako pisne i neka mu da novac.

Prestravljena žena mu je rekla kako nema novca te mu čak pokazala prazan novčanik. Na to je manijak rekao kako će ju onda silovati. Kako bi ga uspjela zaustaviti i zatražiti pomoć, rekla mu je da se smiri te da negdje odu na piće, na što je on pristao te su krenuli prema obližnjem Kvaternikom trgu, a on ju je čitavo vrijeme držao kako ne bi pobjegla.

Kad su došli do trga, žena je izabrala trenutak kad je njegov stisak popustio i pobjegla u tramvaj koji je upravo polazio, no on je trčao za njom, prativši je u tramvaj gdje ju je i sustigao. Međutim, u potpuno nerealnoj sceni, kad je podignuo pogled, vidio je da se u tramvaju ispred njega nalazi policajac koji je tramvajem išao na posao, pa se dao u bijeg iz tramvaja.

No nakon što je žena policiji ispričala što se dogodilo, Nenad J. je nakon dva dana policijske potrage uhićen te osumnjičen zbog pokušaja razbojništva i pokušaja silovanja, a zbog opasnosti od ponavljanja djela sudac istrage odredio mu je istražni zatvor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 04:15