KAD PIJEŠ, NE VOZI

Teška prometna kod Velike Gorice: Pijani mladić izletio s ceste, pokupio pješakinju (39), prevrnuo se i zabio u stup

39-godišnja pješakinja teško je ozlijeđena, a vozač (22) lakše
Varazdinske toplice, 150510.U ulici K. Tomislava doslo do prometne nesrece u kojoj je osobno vozilo marke Audi naletjelo na pjesaka koji je prelazio cestu van pjesackog prijelaza.Foto: Andrej Svoger / Cropix
 Andrej Švoger / CROPIX

ZAGREB - Jučer oko ponoći u teškoj prometnoj nesreći u Maloj Buni kod Velike Gorice ozlijeđene su dvije osobe.

Kako je izvjestila PU zagrebačka, mladić (22) pod utjecajem alkohola upravljao je osobnim automobilom Mitsubishi Carisma zagrebačkih registracijskih oznaka, a kretao se kolnikom Vukomeričke ulice u mjestu Mala Buna. Dolaskom do kbr. 14, zbog neprilagođene brzine kretanja, izgubio je nadzor nad vozilom i pritom naletio na lijevu bočnu stranu parkirane Škode Octavije sisačkih registracijskih oznaka, a zatim i na 39-godišnju pješakinju koja je nalazila s lijeve strane automobila i namjeravala ući.

Nakon naleta Mitsubishi Carisma sletjela je na meki teren, te u nekontroliranom kretanju naletjela na dvorišnu ogradu kućnog broja 16, zatim se prevrnula i zaustavila naletom na stup javne rasvjete.

U prometnoj nesreći teško je ozlijeđena 39-godišnja pješakinja a liječnička pomoć joj je pružena u KBC Zagreb, kao i 22-godišnjem vozaču koji je lakše ozlijeđen.

Mladiću je izmjereno 1,36 promila alkohola u krvi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:16