PUTOVANJE U ISTRU

Teške optužbe austrijskih maturanata na račun zaštitara: ‘Djevojke su drogirali i zlostavljali‘

Iz austrijskog lista kontaktirali su organizatora putovanja te su dobili odgovor kako su im poznate optužbe protiv zaštitara
Poreč
 -/Panthermedia/Profimedia

Austrijski maturanti nisu mogli dočekati da završi škola kako bi se zaputili prema jugu na maturalno putovanja, no nekima se odmor iz snova u Hrvatskoj pretvorio u noćnu moru, piše Kronen Zeitung.

Jedan je mladić iz Donje Austrije na društvenim mrežama podigao uzbunu napisavši da su neke djevojke silovane, te da su ih drogirali.

Bastian K. (18) za Kronen Zeitung piše da je ljetovanje nakon iscrpljujućeg lockdowna u domovini platio 800 eura. Riječ je o smještaju u hotelu s dvije zvjezdice na poluotoku Lanterna u Istri. Ondje je čuo da su zaštitari maltretirali djevojke, drogirali ih pa čak i silovali.

Mladi Austrijanac uputio je na Instagramu i Snapchatu apel da se glasine istraže. Ubrzo je bio zatrpan informacijama djevojaka iz Austrije i Njemačke. Opisivale su gotovo nevjerojatne stvari.

- Mnoge su mi mlade djevojke napisale da su traumatizirane i da ne znaju s kim bi trebale razgovarati, izjavio je.

Iz Kronen Zeitunga kontaktirali su organizatora putovanja te su dobili odgovor kako su im poznate optužbe protiv zaposlenika vanjske zaštitarske tvrtke iz Austrije i Hrvatske, no da nisu potvrđene. Također su naveli kako se provodi sveobuhvatna istraga s ciljem razjašnjenja optužbi. Osumnjičeni zaposlenici odmah su udaljeni s posla, a njihovi poslodavci upoznati su s nemilim događajima te su obećali suradnju u istrazi.

Radi se o maturalnom putovanju koje organizira tvrtka „X-Jam“.

Glasnogovornica „X-Jama“ je rekla za Kronen Zeitung da je područje pod stalnim nadzorom.

- Ekipa X-Jama nadzire ne samo cijelo područje 24 sata na dan nego također i rad vanjskih zaštitara. Imamo detaljno isplanirani koncept osiguranja za maturalno putovanje. Ukupno 300 djelatnika X-Jama brinu o dobrobiti i sigurnosti gostiju. X-Jam je od osnutka pozdravio više od 150.000 gostiju i nikada nije došlo do bilo kakvog uznemiravanja. Silovanja i davanje droge za silovanje od strane zaštitara su isključeni, iz današnjeg aspekta, tvrdi organizator maturalnog putovanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 21:12