ISTRAGA U SLAVONIJI

TEŠKE OPTUŽBE RODITELJA 'Našeg sina (2) teta je u vrtiću udarala rukama po glavi, otad žmiri od straha, na tu odgajateljicu žale se i drugi roditelji'

Iz vrtića su rekli da slučaj istražuju, a gradska je uprava objavila javni poziv da svi prijave nasilje
Ilustracija
 iStock

Gradska uprava Slavonskog Broda na službenoj je web stranici objavila javni poziv svim roditeljima čija djeca pohađaju gradski Dječji vrtić “Ivana Brlić-Mažuranić” da im se jave i prijave eventualno zlostavljanje i maltretiranje svoje djece.

Ovaj neobičan poziv osvanuo je nakon što je na stol gradonačelnika Mirka Duspare došao izvještaj iz uprave Dječjeg vrtića koja se suočila s pritužbom o fizičkom zlostavljanju dvogodišnjeg dječaka od strane njegove odgajateljice. Slučaj su prijavili dječakovi roditelji, a njegova majka u telefonskom nam je razgovoru kazala da joj se sin unazad dva mjeseca žalio kako ga “teta udara rukama po glavi”.

- U početku nismo reagirali dok nismo doznali da iste pritužbe dobivaju i drugi roditelji od svoje djece, a kada još naš sin nedavno počeo žmiriti od straha i rukama pokrivati glavu kada sam nešto na njega podviknula shvatila sam da moram to prijaviti. Žalio se samo na tu jednu odgojiteljicu - kazala nam je dječakova majka.

O slučaju su se oglasili i iz vrtića, poručivši da je pokrenuta istraga, a Grad je najavio da će eventualni propust biti najstrože sankcioniran.

- Želimo ohrabriti i druge roditelje, ako imaju neke pritužbe i prigovore, da se slobodno anonimno jave kako bismo sve ispitali, ne prejudicirajući pri tome ničiju krivnju. Spomenuta odgajateljica je pred mirovinom, cijeli radni vijek je provela u našoj ustanovi, ali kada budu poznati rezultati postupka o tome ćemo izvijestiti javnost. Mislim da će to biti za koji dan. Želim naglasiti da ovakvih slučajeva do sada nismo imali - rekao je gradonačelnik Duspara. Dječakova majka kazala nam je da su nju i supruga pozvali na sastanak u vrtić na kojem su bile ravnateljica, psihologinja, pedagoginja i odgojiteljica.

- Bio je to normalan razgovor, a onda je nakon toga u javnosti prezentirano kako su svi roditelji zadovoljni, a samo se mi žalimo. To, naravno, nije istina. Nije isključeno da ćemo sve prijaviti i policiji - rekla je majka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:40