StoryEditor
SVE MU SASULI U LICE

TEŠKE RIJEČI PADALE NA SUĐENJU U AFERI REMORKER Optuženici napali Sapunara: 'Lažeš smeće jedno! Go*no jedno'

 
Josip Sapunar
 Ranko Suvar / CROPIX

Krunski svjedok u cestarskom kraku afere Remorker, bivši financijski direktor HAC-a Josip Sapunar, u ponedjeljak se na zagrebačkom Županijskom sudu suočio s optuženicima koji su ga zbog ranijih optužbi da su sudjelovali u izvlačenju novca nazvali lažljivcem.

"Izrazito mi je zadovoljstvo što jednom profesoru i doktoru mogu reći u lice da laže", odgovorio mu je u ponedjeljak optuženi Damir Kezele.

Optuženi Jurica Prskalo Sapunara je nazvao lažljivcem koji mu je uništio obitelj, dok mu je Mario Lovrinčević kazao da je on uzeo novac. Lovrinčević je u sučeljavanju bio i najoštriji prema Sapunaru.

"Lažeš smeće jedno! Go*no jedno", vikao je Lovrinčević.

Uz bivšeg ministra Božidara Kalmetu, koji otpočetka odbacuje optužbe i tvrdi da je žrtva političkog progona, optužnicom su obuhvaćeni i njegovi najbliži suradnici iz ministarstva – bivši državni tajnik te predsjednik Nadzornog odbora HAC-a Zdravko Livaković i državni tajnik Milivoj Mikulić koji je također bio u upravi HAC-a. U optužnici se spominje i bivši čelnik HAC-a i Hrvatskih cesta (HC) Stjepko Boban, čelnici građevinskih tvrtki Damir Kezele, Miroslav Bunić i Petar Pečin te ljudi iz HAC-a i HC-a Jurica Prskalo i Sandro Vukelić.

Nekadašnji financijski direktor HAC-a Sapunar još je u istrazi Livakovića i Mikulića prokazao kao osobe kojima je nosio novac što su ga HAC-ovi podizvođači uplaćivali na austrijski račun češke tvrtke Remorker u vlasništvu Igora Premilovca koji je poput Sapunara, nakon priznanja Uskokovih optužbi, sporazumno osuđen na povrat novca i rad za opće dobro. Nagodbu s tužiteljstvom, nakon priznanja optužbi, postigao je i bivši direktor u Viaduktu Ivan Berket.

Drugi krak afere Remorker proširio se na Hrvatsku gospodarsku komoru i njenog dugogodišnjeg čelnika Nadana Vidoševića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. srpanj 2020 08:26