VLASNICA KAFIĆA

Teško optužila HDZ-ovog načelnika: ‘Tukao me i urlao: ‘Znaš li ti tko sam ja? Ovo je moje selo!‘‘

‘Udario me više puta, što šakom, što dlanom po licu. Sve to se lijepo vidi na snimkama nadzornih kamera mog kafića‘, kaže Iva Milka Kramarić

Žarko Žgela i Iva Milka Kramarić, vlasnica kafića

 Facebook; bjelovar.live

Vlasnica jednog kafića teško je optužila HDZ-ova načelnika općine Severin, Žarka Žgelu, za fizički napad na nju i maltretiranje konobarice.

Riječ je o najmanjoj općini u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji s jedva 700 stanovnika u dva naselja. Na načelnika se portalu bjelovar.live požalila vlasnica kafića Iva Milka Kramarić.

- Žarko Žgela me u alkoholiziranom stanju šamarao u nedjelju u kasnim večernjim satima ispred mog kafića u Severinu. O tome postoje dokazi u vidu nekolicine svjedoka i što je najvažnije, snimke s nadzornih kamera koje imam postavljene u i oko kafića, tvrdi ona.

O svemu je obaviještena policija, rekla je Kramarić, dodajući da će u srijedu predati sve snimke.

- Želim sve to podijeliti s vašim čitateljima jer više nije normalno što načelnik radi meni i djelatnicama mog kafića, požalila se.

Ispričala je kako je oko 22.50 sati u nedjelju primila poziv uplakane konobarice koja joj je rekla da je dva gosta iznova hvataju i maltretiraju, a jedan od njih je načelnik Žgela. Brzo je tamo došla i rekla načelniku i gostu da napuste lokal.

- Sjela sam u automobil i u kafić ušla malo prije 23 sata. Načelnik je bio naslonjen na šank, a pored njega je stajao njegov prijatelj, također mještanin Severina. Upitala sam ih zašto konstantno stvaraju probleme mojim djelatnicima, a potom ih zamolila da napuste lokal i da više ne dolaze. U tom trenutku načelnik Žgela nije ništa rekao, već je njegov kolega počeo vikati na mene govoreći da moje ”konobarice ne valjaju”, ”da se moraju podrediti njima”, ”da predam lokal ako ga ne znam voditi…” - priča za bjelovar.live ogorčena vlasnica kafića.

- U tom trenutku sam od djelatnice saznala zašto je, između ostalog, ponovno nastao problem. Djelatnica im nije željela dati još pića. Ne samo što su bili pod vidnim utjecajem alkohola, već je i kafić je bio pred zatvaranjem. Htjeli su litru i vodu, a već su na stolu imali dvije litre i vode - prisjetila se vlasnica lokala.

- Kada su svi gosti izašli iz lokala, načelnik Žgela i njegov prijatelj su me krenuli verbalno napadati. Čovjek koji se netom prije nalazio uz načelnika za šankom je zaprijetio da će mi istući supruga. U tom trenutku je na parkiralište lokala autom stigao jedan dečko koji je mislio da još radimo i koji nije imao veze s ničim. U lice su mu se odmah unijela dva gosta, a jedan ga je udario i tu je sve krenulo. U samo nekoliko sekundi načelnik Žgela je iz nekog razloga počeo tući jednog dečka koji je bio s njima u društvu. Rekla sam mu da se smiri i prestane. Tada me primio za vrat. Uspjela sam ga odgurnuti od sebe. Morala sam jer ne znam više što je bio spreman napraviti u tako pijanom stanju - ispričala je Kramarić.

image

Žarko Žgela

Facebook

Nakon što je odgurnula načelnika, dodaje, krenulo je najgore.

- Nakon što sam ga odgurnula od sebe, načelnik mi je vikao i psovao ”Je*** ti mater”, ”Znaš li ti tko sam ja? Ovo je moje selo!”. Odgovorila sam mu da me nije briga tko je on i tada me krenuo šamarati, dok je uokolo trajala tučnjava. Udario me više puta, što šakom, što dlanom po licu. I to više puta. Sve to se lijepo vidi na snimkama nadzornih kamera mog kafića koje su već predane policiji.

- Načelnikov prijatelj mu je pomogao da pobjegne. Načelnika je zgrabio, ubacio u auto i s njim pobjegao prije dolaska policije. Tada su se i svi ostali napadači razbježali, osim nekolicine gostiju koji su stali u moju obranu i koje su tukli i maltretirali. Policija je napravila zapisnik i kažem, izuzela snimke s nadzornih kamera - kazala je vlasnica kafića.

Dodaje kako je nakon napada zaprimljena na liječnički pregled u bjelovarsku Opću bolnicu ”Dr. Anđelko Višić” o čemu svjedoči i medicinska dokumentacija koju nam je predočila.

- Danas ću ponovno posjetiti liječnika jer osjećam bolove u oku i imam podljev. Posjetit ću i odvjetnika jer je ovo zaista prevršilo svaku mjeru, od verbalnih maltretiranja kroz viku, prijetnje i psovke pa sve do fizičkog napada - rekla je.

Također je ispričala da je kafić otvorila 5. svibnja i da od početka ima problema s načelnikom, kao i njezine djelatnice.

- Svaki put imamo s njim problem kada dođe navečer u kafić jer uvijek stigne u alkoholiziranom stanju. Kada dođe u prijepodnevnim satima tada je relativno miran, tvrdi.

Portal bjelovar.live objavio je i priopćenje policije o nemilom događaju.

- 9. srpnja 2023. godine postupali smo u Severinu te su kriminalističkim istraživanjem za sada utvrđeni identiteti nekoliko počinitelja narušavanja javnog reda i mira, dok se i dalje provodi kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdili svi sudionici navedenog događaja. Po završetku kriminalističkog istraživanja i zaprimanja bolničkih prijava i kvalifikacija povreda slijedi odgovarajuće pismeno izvješće nadležnom sudu - odgovoreno je iz policije Regionalnom portalu bjelovar.live.

Novinari portala su kontaktirali i načelnika Žgelu koji nije želio komentirati navode. Za 24sata je pak kratko izjavio kako je sve navedeno izmišljotina.

U kratkoj biografiji koja stoji na stranicama Općine Severin, između ostalog, piše kako je aktualni načelnik rođen 1965. godine u Slunju, a 1973. godine doselio je s roditeljima u Severin te je završio srednju školu za prometnog tehničara.

Dužnost općinskog načelnika obnaša od 2009. pa do danas. Prije toga bio je privatni autoprijevoznik. Sudionik je Domovinskog rata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 11:09