PRELAZIO NA ZELENO

Teško ozlijeđen biciklist u Zagrebu: Na zebri ga pokupio vozač BMW-a bez dozvole

Prometna nesreća se dogodila sinoć oko 19.30 sati na križanju Vukovarske i Strojarske ulice u Zagrebu

Policija/Ilustracija

 Nikša Stipaničev/ilustracija/cropix/

U prometnoj nesreći koja se sinoć oko 19.30 sati dogodila na križanju Vukovarske i Strojarske ulice u Zagrebu, teško je ozlijeđen 37-godišnji biciklist.

Kako je jutros izvijestila PU zagrebačka, on se na biciklu kretao nogostupom Vukovarske ulice u smjeru istoka. Na mjestu gdje nema biciklističke staze ili biciklističke trake nije se kretao što bliže desnom rubu kolnika, navodi policija.

"Dolaskom do raskrižja sa Strojarskom cestom nastavio se kretati u smjeru istoka prelazeći kolnik Strojarske ceste po obilježenom pješačkom prijelazu dok mu je na semaforu za njegov smjer kretanja, odnosno bicikliste i pješake bilo upaljeno zeleno svjetlo. Tada je na njega naletio osobni automobil marke BMW zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 23-godišnjak prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilom određene kategorije. Kretao se Ulicom grada Vukovara trakom namijenjenom za skretanje desno u smjeru zapada te je također u navedeno raskrižje ušao na znak zelenog svjetla za svoj smjer kretanja", priopćila je policija dodajući da je teško ozlijeđenom biciklistu liječnička pomoć pružena u Kliničkom bolničkom centru Zagreb.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 17:48