PODLEGAO OZLJEDAMA

Teško ozlijeđenog čovjeka vozili s Lošinja u Rijeku, umro na putu. Šef hitne: ‘Nije bilo helikoptera‘

Portal ‘Glas otoka‘ doznaje kako je izostao hitni medicinski prijevoz transportnim helikopterom MORH-a
Arhiva/Ilustracija
 Nikola Vilić/Cropix

U noći sa srijede na četvrtak teško ozlijeđeni 37-godišnjak iz Malog Lošinja prevezen je s otoka vozilom Hitne medicinske pomoći u Klinički centar u Rijeci, ali je na putu preminuo od težine ozljeda. Potvrđeno je to iz Policijske uprave Primorsko-goranske za portal Glas otoka.

Isti medij doznaje kako je izostao hitni medicinski prijevoz transportnim helikopterom Ministarstva obrane Republike Hrvatske, od kojih je najbliži stacioniran na otoku Krku.

Naime, na njihov upit o prijevozu pacijenta iz Malog Lošinja u noći sa 4. na 5. kolovoza, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Primorsko-goranske županije, Davor Vukobrat, u dostavljenom odgovoru navodi kako je dispečerska služba u konkretnom slučaju zatražila prijevoz helikopterom, ali da je od strane "helikopterske baze dobiven odgovor kako helikopter u tom trenutku nije bio operativan".

Iz MORH-a, s druge strane, ističu da prema informacijama s kojima raspolažu, u sustavu nemaju evidentiran zahtjev za navedeni prijevoz. Također, dodaju kako helikopteri Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva nisu prizemljeni, te da Oružane snage RH, odnosno Hrvatsko ratno zrakoplovstvo raspolaže s dovoljno helikoptera za sigurnu provedbu svih misija i zadaća u Republici Hrvatskoj i misijama potpore miru u inozemstvu.

Portal Glas otoka navodi neslužbene informacije da jedan helikopter u srijedu, 4. kolovoza, nije bio u letnom stanju, te je u međuvremenu popravljen, dok još jedan helikopter navodno ne leti od remonta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 14:22