POLICIJA NA TERENU

Tijekom čišćenja rijeke u Gospiću izronili bombu: Pretragom pronađeno još eksplozivnih naprava

Antiteroristička jedinica Lučko temeljito je pročešljala dio rijeke u kojem je pronađena bomba
 PU LIČKO SENJSKA

Tijekom čišćenja rijeke Novčice u Gospiću točnije ispod Ribarskog doma, pripadnici gospićkog HGSS-a su osim velikih količina otpada izronili i bombu. Bio je to okidač da taj dio rijeke potom temeljito pročešljaju ronioci Antiterorističke jedinice Lučko koji su pretražujući tu lokaciju izronili ukupno dvije ručne bombe te četiri metalne ručne bombe lošeg stanja i nepoznatog porijekla.

- S obzirom da su bombe bile u oštećenom stanju, policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu ih je uz poduzimanje svih potrebnih sigurnosnih mjera uništio. Podsjećamo da akcija „Manje oružja - manje tragedija“ traje, a kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja.

Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak. Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti - apeliraju na građane iz PU ličko senjske.

image
PU LIČKO SENJSKA
image
PU LIČKO SENJSKA
image
PU LIČKO SENJSKA
image
PU LIČKO SENJSKA
image
PU LIČKO SENJSKA
image
PU LIČKO SENJSKA
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 21:00