BUKTINJA NA PLANINI

Tijekom gašenja požara na Biokovu ozlijeđen vatrogasac, intervenirala Hitna pomoć

Vatrogasac je zbrinut od strane Hitne medicinske pomoći, a požar je ugašen u nedjelju kasno navečer.
Požar kod Kostanja
 Ante Cizmic/Cropix

Jedan je vatrogasac u nedjelju ozlijeđen u gašenju požara kod Kostanja, požar, koji je u nedjelju izbio na na teško pristupačnom terenu na Biokovu, zaseok Šošići, pod nadzorom je vatrogasaca, izvijestila je u ponedjeljak Hrvatska vatrogasna zajednica.

U gašenju požara kod Kostanja, koji je izbio u nedjelju poslijepodne, jedan je vatrogasac ozlijeđen te je zbrinut od strane Hitne medicinske pomoći (HMP), a požar je ugašen u nedjelju kasno navečer.

Požar na Biokovu, koji je zahvatio travu, nisko raslinje i smriku na površini od 35 hektara, gasila su 92 vatrogasca sa 22 vatrogasna vozila, a u gašenju je sudjelovalo i 6 protupožarnih zrakoplova. Tijekom noći na daljnjoj sanaciji i osiguranju požarišta angažirani su vatrogasci iz DVD-a Podgora. Požar je pod nadzorom vatrogasaca.

U nedjelju navečer lokaliziran je požar kod Stilje (Vrgorac), u kojem je opožareno oko pet hektara trave, niskog raslinja i borove šume.

Ugašeni požari kod Oklaja, Gornjih Raštana i na Braču

Požar kod Oklaja, za koji je dojava zaprimljena 19. kolovoza, ugašen je u nedjelju navečer. Opožareni su trava, nisko raslinje, makija, hrastova i borova šuma na površini od 370 hektara.

Požar, koji je u subotu izbio na lokaciji Gornje Raštane u Zadarskoj županiji, ugašen je u nedjelju ujutro, zahvatio je 40 hektara trave, niskog raslinja i smrike.

U nedjelju je ugašen i požar na lokaciji Novo Selo na Braču, za koji je dojava zaprimljena u subotu. Izgorjelo je dva hektara trave, niskog raslinja i borove šume.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2022 02:02