OPERIRALI U SESVETAMA

Tijekom jedne noći provalili u čak pet automobila: ‘Jednog lopova smo uhvatili, tražimo suučesnika‘

Na meti su se našli automobili marki Mercedes, Ford, Citroen, Dacia i Volkswagen.

Policijsko vozilo, Ilustracija

 Ivan Klindic/Cropix

Zagrebački policajci stali su na kraj serijskom lopovu koji je u jednoj noći provalio u pet osobnih automobila. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja kazneno su prijavili 43-godišnjaka za pet teških krađa, a prema dosad utvrđenom uhićeni muškarac je operirao s još jednom nepoznatom osobom.

Lopovluk se odvijao pod okriljem noći sa 8. na 9. prosinca na području Sesveta, točnije u Plehanskoj i Puđakovoj ulici.

Kradljivcima su se na meti našli Mercedes, Ford, Citroen, Dacia i Volkswagen.

Provale su odrađivali prema ustaljenom scenariju prilazeći odabranim metama u blizini obiteljskih kuća.

Vozila su nasilno otvarali, kažu iz PU zagrebačke, razbijanjem stakala ili obijanjem vrata nakon čega su po unutrašnjosti vozila kopali te ukrali parfem, ruksak, POS uređaj, kovani i papirnati novac. Šteta? Oko 4000 kuna prema procjenama oštećenih vlasnika.

- Policijski službenici su oko 2.30 sati zaprimili dojavu o počinjenim kaznenim djelima te su se žurno uputili u zonu samog mjesta događaja s ciljem hvatanja počinitelja, a šta je u konačnici i rezultiralo uhićenjem 43-godišnjaka koji je uz uporabu sredstava prisile priveden u službene prostorije, dok se je drugi počinitelj udaljio. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, dok je Posebno izvješće dostavljeno Općinskim državnom odvjetništvu u Zagrebu - zaključuju iz policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:26