LAGAO POLICIJI

Tijekom pljačke mu ispao mobitel pa pokušao prodati nevjerojatnu priču: ‘Premlatio me i uzeo mi novac!‘

47-godišnjak iz Zagreba kazneno je prijavljen za razbojništvo i za lažno prijavljivanje kaznenog djela

Arhivska fotografija

 Ronald Goršić/Cropix

Ne bi li vlastitu nespretnost prilikom provale u jednu kuću prikrio, nemušti 47-godišnjak odlučio se javno prokazati žrtvom kaznenog djela, ali je na kraju zaradio dvije prijave nakon kojih je i pritvoren.

Naime, muškarac je 30. rujna pod okriljem noći krenuo u provalnički pohod. Okomio se, između 2.15 i 2.25 sati, na jednu kuću u Ulici Prilesje u Zagrebu. Obio je prozor te ušetao u unutrašnjost doma 46-godišnjeg muškarca iz kojeg je ukrao radni alat u vlasništvu jedne tvrtke.

Okoristio se za 11.066 kuna, a dok je bježao s plijenom nije primijetio da mu je na mjestu zločina ispao mobitel pa je, stisnut panikom, otišao u policijsku postaju.

Ondje je policajcima, unatoč tome što je upozoren da je lažno prijavljivanje kaznenog djela kazneno djelo, svjesno slagao da je žrtva razbojništva.

Točnije, ispričao je da ga je 29. rujna oko 23 sata u Ulici Prilesje nepoznata osoba udarila osobnim automobilom dok je hodao pješice, a potom i da je napadnut.

Mašta mu je proradila još više pa je policiji kazao i da mu je navodni razbojnik, nakon što ga je premlatio, ukrao mobitel i novac.

Ništa od toga, kako se uspostavilo kriminalističkim istraživanjem nije bilo točno već je jedini kršitelj zakona u toj epopeji bio jedino on čiji je mobitel pronađen u domu u koji je provalio.

Na kraju je 47-godišnjak kazneno prijavljen za razbojništvo i za lažno prijavljivanje kaznenog djela nadležom Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 16:16