UKLJUČILA SE I POLICIJA

Tinejdžeri se iživljavali na legendi zagrebačkog Podsuseda, sad se posipaju pepelom: ‘Ispao sam glup‘

S obzirom da su na snimci vidljiva njihova lica, ubrzo su detektirani njihovi identiteti koji su proslijeđeni policiji
Napad na beskućnika
 Facebook/screenshot

Dvije videosnimke na kojima se vidi kako šačica razularenih mladića ispred Konzuma u zagrebačkom Podsusedu maltretira i tuče kvartovsku legendu Febu, koji jedva krpa kraj s krajem, obišla je društvene mreže i izazvala osudu javnosti.

Dok muškarac u ruci drži kartonsku kutiju, mladići od kojih su neki maloljetni, prepiru se s njim te ga uz psovke izazivaju. Iako je pokušavao te nametljive mladiće udaljiti od sebe, mladenačko iživljavanje koje je jedan od sudionika i snimao, nije prestajalo.

image
Napad na beskućnika
Screenshot/facebook

O sramotnim potezima mladih ubrzo je doznala i policija koja intenzivno istražuje slučaj. S obzirom na snimku na društvenim mrežama na kojoj su vidljiva njihova lica, ubrzo su detektirani njihovi identiteti koji su također proslijeđeni policiji.

image
Napad na beskućnika
Screenshot/facebook

Vidjevši da snimka iživljavanja nije naišla na plodno tlo, jedan od napadača se posuo pepelom te je napisao komentar nastavno na snimku: "Znam da sam ispao glup i zbog toga mi je jako žao. Shvatio sam što sam napravio. Htio sam ispast mangup na krivi način. Znam da sam ja kriv, ali također i dečko koji je bio pored mene i udario ga. Ne kažem da nismo jednako krivi, ali molim vas da mi oprostite. Zbog ovog ću još dosta dugo hodati pognute glave jer sam osramotio cijelu svoju obitelj i prijavljen sam od strane svojih doma.

image
Napad na beskućnika
Screenshot/facebook

Ispao sam glup i ispričat ću se tom čovjeku javno i ljubiti mu noge jer sam shvatio da sam pogriješio i ne želim probleme jer ih već imam dosta i kajem se zbog svojih pogrešaka. Nikad mi nije bilo više žao, stvarno ne vjerujem da sam to mogao napraviti i ispričavam se 1000 puta u svoje ime i da znate da sam dobro razmislio o svemu i nikad nisam ispao gluplji. I želim da znate da sam poslije snimljenog videa istom čovjeku pomogao dići stvari s poda i ispričao sam mu se jer nisam shvatio da to nisam ja i da tako nisam odgojen".

No, mala je to utjeha za Miljenka zvanog Feba koji zbog životnih (ne)prilika dane provodi na lokaciji gdje je maltretiran u nedjelju navečer.

image
Napad na beskućnika
Screenshot/facebook

I drugi se mladić sa snimke također oglasio u pisanom obliku na društvenim mrežama priznavši krivnju te svalivši svoje poteze na - alkoholiziranost.

- Da se oglasim na sve ovo, da, kriv sam za ono što sam napravio al' mene nitko neće pitati zašto pa zbog čega itd. Bio sam u alkoholiziranom stanju, nisam znao što radim, a oni koji me znaju jako dobro znaju da ne udaram niti mlatim bespomoćne itd. Briga me što se mene tiče, ubijte me, al' s tim nećete ništa postići, u zahtjevima imam preko 30+prijetnji. Ja neću to prijaviti policiji, briga me, nisam druker. Onak gledam ok gurnuo sam tog dedeka ja o njemu nisam ništa znao. Da, dan poslije sam htio doć i ispričat mu se i kupit mu nešto, al mi nisu dali dečki iz kvarta da uopće prismrdim kvartu i da mi se ovako vraća. To ne zaslužujem ni ja a ni frend toliku brutalnost, napisao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 02:31