HOROR U SLAVONIJI

Tinejdžerica (15) napala majku jer joj je zabranila internet: ‘Pijana ju je udarila, gađala čašom i vikala joj dro**‘

Kad joj je majka rekla da ide spavati jer je kasno, maloljetnica ju je počela vrijeđati riječima: ‘Droljo jedna, je**m ti mrtvu majku‘

Policija/Ilustracija

 Niksa Stipanicev/CROPIX

Djevojčica u dobi od 15 godina završila je na sudu jer je u nedjelju oko 3 ujutro probudila i fizički napala majku koja joj nije htjela uključiti internet.

Kako se navodi u sudskoj presudi, ona se početkom lipnja ove godine u slavonskom gradu u vremenu od 2.45 do 3 sata u stanu nasilnički ponašala u obitelji prema svojoj majci počinivši psihičko i tjelesno nasilje nad njom, piše portal Danica.hr.

"Dolaskom iz grada u alkoholiziranom stanju, po izjavi majke, ušavši u stan i kad se presvukla, došla je u spavaću sobu kod majke koja je spavala, probudila istu kako bi joj majka upalila internet da bi maloljetnica mogla koristiti mobitel i društvene mreže.

Kad je majka rekla kćeri da ide spavati i da je kasno, maloljetnica ju je počela vrijeđati riječima: ‘Droljo jedna, je**m ti mrtvu majku‘. Kad je majka iz ležećeg položaja sjela na krevet, djevojčica je istu otvorenim dlanom udarila u glavu.

Nakon opisanoga, maloljetnica je s manje komode koja se nalazi kraj kreveta uzela staklenu čašu i pogodila majku u predjelu glave, odnosno čela", navodi se u presudi prekršajnog suda.

Sudski ukor

Kako je riječ o učenici prvog razreda srednje škole, koja dosad nije kažnjavana, sud je na temelju Prekršajnog zakona, umjesto kazne, prema njoj primijenio odgojnu mjeru sudskog ukora jer se "može zaključiti da će i time biti postignuta svrha odgojne mjere".

"Temeljem Prekršajnog zakona, maloljetnoj M. sud ukazuje na društvenu neprihvatljivost i štetnost njezina ponašanja te istu upozorava da joj se za slučaj ponovnog počinjenja prekršaja može primijeniti i teža sankcija", zaključila je prekršajna sutkinja, a prenosi Danica.hr.

Prekršajni nalog je nepravomoćan i djevojčica uz pomoć odvjetnika ili svojih roditelja na njega može uložiti prigovor u roku od osam dana od primitka pisanog sudskog rješenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 20:01