OSJEČKI INDEKS

Tko bi dobio nulu na pismenom, nije mogao izaći na usmeni dio

 Vlado Kos / EPH

S ocjenom nedovoljan na pismenom dijelu ispita moglo se izaći na usmeni dio, no s ocjenom nula na pismenom student nije imao pravo izaći na usmeni dio ispita.

Posvjedočila je tako Antoaneta Klobučar, profesorica matematike na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, na suđenju za aferu Indeks na tom fakultetu.

Ona je 2010. godine bila izvanredni profesor, ali i asistentica optuženom profesoru Miljenku Crnjcu kojeg se tereti da je tada studentima davao prolazne ocjene na usmenom dijelu ispita, a da ih pri tome ništa nije ispitivao vezano uz gradivo.

Prolazne ocjene davao im je, tereti ga USKOK, u zamjenu za novac ili druge darove.

Na pitanje Darka Krušlina, predsjednika sudskog vijeća Županijskog suda u Osijeku, u kojoj bi situaciji student na pismenom dijelu ispita dobio nulu, Klobučar je odgovorila: “Ako bi predao prazan papir”.

A upravo je jedna studentica kojoj je Crnjac upisao ocjenu dovoljan, a da je nije ispitivao predmetno gradivo, na ispitu predala prazan papir. Jer, kako je i sama rekla, nije znala riješiti ni jedan zadatak. No unatoč tome dobila je prolaznu ocjenu.

Osim profesorice Klobučar svjedočila je i Nada Petričević, tajnica fakulteta, koja je govorila o proceduri prijave i polaganja ispita na fakultetu.

Suđenje se nastavlja danas kad će biti ispitan posljednji svjedok obrane, a nakon toga će početi i iznošenje obrana okrivljenih profesora Miljenka Crnjca i Luke Crnkovića, posrednika Bože Omazića te studenata Dragane Karlušić, Branka Maravića i Dražena Šestića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 02:33