PROFIL JEDNE OD ŽRTAVA

Tko je bio Tedi Slamić, poduzetnik brutalno likvidiran ispred svoje trgovine u Vodicama?

‘Tedi je prema vani možda djelovao samo kao tvrdi,poduzetan čovjek, ali je zapravo bio nježan otac, obiteljski čovjek‘
Ubijeni Tedi Slamić
 Nikolina Vukovic Stipanicev/Cr

Tedi Slamić, poduzetnik ubijen danas u stravičnom napadu u Vodicama, je bio izvršni direktor trgovačkog poduzeća „Djelo“, koje formalno ima sjedište u Unešiću, ali zapravo posluje mahom u Šibeniku. Unešić je potenciran vjerojatno zbog toga što su mu korijeni iz susjednog Ljubostinja.

Njegov otac Joso bio je pukovnik Hrvatske vojske i zamjenik Ivana Bačića, zapovjednika slavne šibenske 113. brigade.

Otac mu se rastao od majke, pa je vođenje tvrtke praktički prepustio sinu Tediju.

Tedijev stric Dane istakao se tijekom Domovinskog rata pomoću šibenskom zavičaju u doba, dok je živio u Njemačkoj. Dane se vratio iz dijaspore, te kupio hotel „Borovnik“ u Tisnome, gdje se i Tedi spremao izgraditi (urediti) hotel „Stara škola“.

image
Tedi Slamić
Niksa Stipanicev/Cropix

- Tedija sam poznavao kao korektnog i vrlo poduzetnog čovjeka. Upravo smo prije tri dana imali dogovor oko konačne uređenja tog hotelskog zdanja, kad sam na portalu pročitao strašnu vijest – kratko nam je, očito neraspoložen, kazivao Ivan Klarin, načelnik općine Tisno i bivši saborski zastupnik SDP-a.

Puno emotivnije reagirao je Žirjanin Maksim Roman, stari prosvjetni radnik i utemeljitelj „Centra za rehabilitaciju obitelj Roman“.

- Tedi je prema vani možda djelovao samo kao tvrdi, poduzetan čovjek, ali je zapravo bio nježan otac, obiteljski čovjek. Moja unučad se stalno igrala s njegovo dvoje djece. U njegovu stanu ili kod moga sina Zorana u zgradi na Šubićevcu – otkrio nam je Maksim, piše Slobodan Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. srpanj 2022 05:42