NAKON INCIDENTA NA VRBIKU

TKO JE HDZ-ovac KOJI JE NOKAUTIRAO MLADIĆA NA ULICI Član stranke je niz godina: 'Nudio se uvijek poslije izbora, tražio neku direktorsku funkciju...'

Ivica Modrić / Ilustracija
 CROPIX / HOPS

Incident na zagrebačkom Vrbiku, gdje je Ivica Modrić, član HDZ-a, Uprave državne tvrtke Hrvatski operator prijenosnog sustava d.o.o. (HOPS), pretukao Zagrepčanina P. P. (32), kojeg je prije toga zamalo udario autom na zebri, tek je nakon tjedan dana dospio u javnost.

Zagrebačka policija o tome nije izvijestila jer, kako su rekli, inicijalno nisu imali saznanja da su u pitanju teške tjelesne ozljede (četiri frakture kostiju lica zbog kojih je i dalje u KB Dubrava). Kvalifikacija obračuna uslijedit će nakon istražnih radnji pa će odgovarajuća prijava, kažu iz PU zagrebačke, biti podnesena nadležnom državnom odvjetništvu. A radi se o napadu od 28. ožujka oko 16.30 sati, kad je P. P. pokušao prijeći cestu na pješačkom, a Modrić, koji je upravo tada naišao automobilom, umjesto da propusti pješaka, projurio pored njega, pa je prtljažni prostor Modrićeva auta pješak udario rukom.

Operativni zahvat

- Zakoračio sam na pješački i napravio dva koraka. Auto je bio 10-ak metara daleko. Usporio sam jer sam prelazio preko zebre, a on je ubrzao. Zaustavio sam se, a on je prošao 30-ak cm ispred mene. Bio sam tako blizu da mi je instinktivno došlo podignuti ruke. Kad je prošao, jagodicama sam pljusnuo po prtljažniku. Nije bilo nikakve štete. Prešao sam preko pješačkog, a on je zakočio, izašao iz auta i pitao me: “Kome ti diraš auto?” Rekao sam mu da me mogao pregaziti. Na to mi je odvratio: “Ma ti ćeš meni po autu, dosta je meni vas mladih” - ispričao je pretučeni mladić za portal Index. Potom mu je Modrić odbrusio da “ne zna u što se uvalio i krenuo prema njemu”.

- Zatrčao se. Pokušao sam mu uhvatiti šaku, ali me udario u lice. Pao sam na leđa. Srećom, imao sam ruksak pa nisam udario glavom u beton. Kad sam ustao, on se okrenuo i otišao prema autu. Povikao sam mu je li on normalan, je li svjestan što je napravio. Izvadio sam mobitel, fotografirao njega i registraciju. Zaprijetio mi je: “Ti ćeš meni zvat policiju. Ja ću tebi zvati specijalnu policiju” - pojasnio je P. P. koji je podvrgnut operativnom zahvatu te mu je postavljena titanska pločica na jagodicu.

Modrić je, inače, dugogodišnji član osječkog HDZ-a koji je cijeli radni vijek proveo u HEP-u u Osijeku.

“Čudna narav”

- Nudio se uvijek poslije svakih izbora i tražio za sebe neku direktorsku ili rukovodeću funkciju, ali sve do sada nitko mu je nije htio dati jer smo znali da ima čudnu narav - rekao nam je jedan osječki HDZ-ovac, koji se prilično iznenadio kad je čuo da je Modrić u Upravi Hrvatskog operatora prijenosnog sustava.

- Ne znam tko ga je tamo pogurao, ali taj koji je to učinio napravio je medvjeđu uslugu i sebi i HDZ-u, a sada se to i na ovako grub način potvrdilo - zaključio je član HDZ-a.

No, Modrić je, očito, u novoj garnituri osječkih HDZ-ovaca našao pokrovitelja koji ga je pogurao do funkcije u Zagrebu, a da je netko s njim ozbiljno računao u Osijeku, potvrđuje i činjenica da je lanjskog lipnja imenovan u Odbor za graditeljstvo i energetsku učinkovitost HDZ-a Osijek.

Modrić je suspendiran sa svih stranačkih funkcija - poručili su to u četvrtak iz stranke, dodajući kako HDZ ima nultu stopu tolerancije na nasilje. - Modrić je do daljnjega suspendiran sa svih stranačkih dužnosti dok traje postupak - rekli su u HDZ-u. Dodali su kako je Nadzorni odbor HOPS-a, gdje je Ivica Modrić član Uprave, donio odluku o njegovoj smjeni i da je pokrenut postupak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 19:39