ZAVRŠIO U BOLNICI

TKO JE MLADIĆ KOJI JE PROPUCAN U SPLITU Policiji je poznat po paljevini Audija vlasnika popularnog kluba, povezuju ga i s krvavim derbijem u Beogradu

 Profimedia, ATA Images Editorial

U blizini jedne pekarnice u Velebitskoj ulici u Splitu u nedjelju oko 11 sati iz pištolja je ranjen 28-godišnji Dejan B., osoba od ranije poznata policiji. Ranjen je u predjelu noge, a policija još uvijek traga za počiniteljem koji je pucao. Dejan je prevezen u KBC Split, a u tijeku je intenzivno kriminalističko istraživanje, piše Slobodna Dalmacija.

Ovo je treće propucavanje mladića u posljednja dva mjeseca na užem splitskom području. Dva ranjavanja su se dogodila na području Splita, a jedno u Srinjinama. Policija je samo u slučaju ranjavanja 26-godišnjeg Mihe F. na splitskim Škrapama pronašla počinitelja.

Šutnja o naručitelju

Oba splitska ranjavanja u Splitu dogodila su se usred bijela dana. Miho F. ranjen je u devet sati, a Dejan B. oko 11 sati, pa je prava sreća što nitko od prolaznika nije stradao od ispaljenih metaka. Dejan B. je prvi put direktno povezan s težim kaznenim djelom kada je uhićen 4. veljače prošle godine jer je dan ranije, rano ujutro, u Šižgorićevoj ulici u Splitu, oko dva sata u noći, zapalio Audi S8 22-godišnjeg Josipa Granića, vlasnika popularnoga splitskog okupljališta "Moon bar" na Gripama.

Zapaljivom tekućinom na Audiju je izazvao požar. Prijavljen je za kazneno djelo oštećenja tuđe stvari. Taj sudski postupak je još u tijeku, ali doznajemo da Dejan nikada nije "odrecitirao" tko je bio naručitelj te paljevine ni zašto je morao zapaliti Granićevo vozilo, a nije jasno ni je li dobio novac za izvršenu paljevinu.

Svjedoka - nema

Čak nije bio ni u istražnom zatvoru gdje završavaju i puno blaži prijestupnici nego je odmah nakon ispitivanja pušten da se brani sa slobode, jer je postojao svjedok koji je dao dosta informacija o paljevini i počinitelju te je, navodno, time onemogućeno da bi tada 27-godišnji Dejan na slobodi mogao utjecati na svjedoka, budući da je on već dao iskaz.

Doznajemo da je ranjenoga Dejana u nedjelju do bolnice prebacio jedan muškarac, a onda su iz KBC-a Split nazvali policiju i rekli da imaju ranjenu osobu. Tada je počeo očevid a ozlijeđeni je, doznajemo, u stanju surađivati s policijom. Policija je ispitivala i ženu koja radi u trafici preko puta navodnog ranjavanja te još neke ljude, ali nitko na tom lokalitetu u Velebitskoj nije vidio ranjavanje ili čuo pucnjavu.

Veza s Beogradom

Nakon što su šestorica Splićana sredinom prosinca uhićeni zbog izazivanja nereda na stadionu JNA, redakciju Slobodne Dalmacije zasulo je nekoliko desetaka mailova u kojima "upućeni insajderi" decidirano tvrde da je Dejan B. bio veza koja je ovu šestoricu spojila s beogradskim organizatorima nereda. No, službenu potvrdu takvih tvrdnji nismo mogli dobiti u policijskim krugovima.

Odakle Dejanu B., koji sada živi u Solinu, veza s Beogradom?

Njegov otac, koji je bio vozač "Lastina" autobusa, odlučio je 1993. godine Split zamijeniti Beogradom, pa je i Dejan veći dio života proveo tamo, da bi se prije nekoliko godina vratio u Hrvatsku. Ovo je drugi događaj koji se nakon povratka veže uz njegovo ime: prvo paljevina lani, a sada ranjavanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 02:22