ODREDILI MU ISTRAŽNI ZATVOR

TKO JE NAPADAČ KOJI JE U POPULARNOM ZAGREBAČKOM KAFIĆU POKUŠAO UBITI DVA GOSTA U krvavi pohod u Savskoj krenuo je čovjek s presudom za pedofiliju

Ozlijeđeni u okršaju u Savskoj
 Damir Krajač / čitatelj / Hanza Media

Istražna sutkinja zagrebačkoga Županijskog suda odredila je istražni zatvor 31-godišnjem muškarcu (podaci poznati redakciji, op.a.) koji je u nedjelju poslijepodne mahnito nožem napao dvojicu muškaraca u Woody baru u Savskoj.

Bezazlena svađa

Kako je utvrdila policija koja je 31-godišnjaka prijavila zbog dvostrukog pokušaja ubojstva, povod napada bila je beznačajna svađa koja je izbila između napadača te 33-godišnjaka i 38-godišnjaka, ali i alkoholiziranost napadača kojemu je naknadno izmjereno 2,29 promila alkohola u krvi. Istražni zatvor mu je određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, dok je prijedlog tužiteljstva da ga se pritvori zbog opasnosti od ponavljanja djela odbijen.

Naime, kako smo neslužbeno doznali, 31-godišnjak koji je u nedjelju izveo pravi krvavi pohod po Savskoj, ranije je nepravomoćno osuđivan - zbog pedofilije. Nadležni općinski sud ga je nedavno osudio na djelomičnu uvjetnu kaznu od dvije godine i 11 mjeseci jer je prije nekoliko godina, također teško alkoholiziran, dodirivao svoju 6-godišnju pokćerku po spolovilu.

Nepravomoćnom presudom sud je odlučio da 31-godišnjak mora u zatvoru provesti godinu dana, a ostatak od 1 godine i 11 mjeseci zatvora uvjetovan je time da u roku od pet godina od pravomoćnosti presude ne počini novo kazneno djelo.

Opoziv kazne

Ako pak presuda za pedofiliju postane pravomoćna, a izgledno je da hoće jer je 31-godišnjak priznao djelo, te ako u roku od pet godina bude pravomoćno osuđen za dvostruki pokušaj ubojstva iz Savske, uvjetna kazna će mu biti opozvana te će umjesto godinu dana zbog diranja djevojčice iza rešetaka morati provesti gotovo tri godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 20:23