KVARTOM SE ŠIRI STRAH

'TKO JE TO MENI DOŠAO!' Gospođa u Španskom razdragano povikala kad je čula da joj je netko ušao u stan, a zatim se prestravila

 Nikša Stipaničev / CROPIX

“Roleta je bila spuštena, a balkon otvoren na kip. Da stvar bude još bolja, imamo psa staforda, koji je samo mirno ležao i vjerojatno samo mahao repom dok su lopovi provaljivali. Uzeli su nam novce i sve u stanu razbacali. Apsolutno sve, čak su i madrac micali, a svu odjeću iz ormara bacili na pod...

Susjedima do nas su isto provalili, ako se ne varam, njima su razbili balkon”, opisuje tako jedna od stanarki u Španskom šokantno iskustvo koje joj se dogodilo u prosincu prošle godine.

I nije jedina. Na jednoj društvenoj mreži okupio se veliki broj stanara iz kvartova Špansko i Malešnica koji kažu kako se u njihovom susjedstvu gotovo svakoga dana dogodi pljačka i provala u stanove i kuće. U samo mjesec dana, kažu, bilo ih je više od dvadesetak.

Bježanje

Svoju priču je podijelila i Dubravka Brkić Rašić, čija je 82-godišnja majka bila sama kada su im nedavno provalili u stan.

- Moja je majka ležala u dnevnom boravku i gledala televiziju te u jednom trenutku čula kako se otvaraju ulazna vrata. Prvo je radosno poviknula ‘tko je to meni došao’, misleći da su joj stigli unuci u posjetu, no bio je provalnik. Na sreću, nije ga vidjela jer je pobjegao kada je čuo njezin glas.

Sigurnost

Majka je srčani bolesnik i bila je u stanju šoka, a moj najmlađi sin i danas strahuje otići sam u kupaonicu - ispričala je Brkić Rašić.

Iz Policijske uprave zagrebačke kažu da su u II. postaji, koja pokriva spomenuta područja, tijekom 2017. godine zabilježili 244 provale u domove.

- U prosincu 2017. godine bilježimo 20 provala, a u siječnju 2018. godine 26 provala, kao i lani, dakle, sve sukladno uobičajenim statističkim trendovima kretanja kroz godinu - odgovorili su iz PUZ-a.

Građani mole da se barem organiziraju učestalije policijske patrole u spomenutim kvartovima kako bi se osjećali sigurnije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 14:16