DOBIO NOŽ U LEĐA

Tko je ubio Zagrepčanina na plaži u Selinama: Posvađao se s mladim parom zbog golog kupanja?

Sudac istrage zadarskog Županijskog suda poslao je 25-godišnjaka iza rešetaka na mjesec dana
Očevid u Selinama
 Čitatelj Jutarnjeg lista

Druženje uz alkohol tri osobe iz okolice Zagreba u noći s petka na subotu kod svjetionika u Selinama na plaži Pisak na širem zadarskom području, a koje je rezultiralo smrću 42-godišnjaka, raspetljavat će se u sudskom procesu tijekom kojeg će na optuženičkoj klupi, prema posljednjim informacijama, sjediti 25-godišnji mladić.

Naime, zadarska policija je dovršila kriminalističko istraživanje te kazneno prijavila 25-godišnjaka da je ubio 42 godine starog muškarca čije je tijelo nakon pet sati potrage u subotu oko 6 sati ujutro pronađeno 800 metara od obale s vidljivim ozljedama koje upućuju na nasilnu smrt. Potvrdila je to ubrzo i obdukcija, a koliko je osumnjičeni imao alkohola u krvi doznat će se kad stignu analize jer je odbio alkotest.

image
Očevid u Selinama
Čitatelj Jutarnjeg lista

Stravičnom zločinu u kojem su radile šake, a potom i nož, prethodila je galama i žustro svađanje. Zaprepašteni mještani Selina ispričali su za 24 sata da su problemi počeli oko golotinje, točnije pokojni se muškarac skinuo gol i krenuo kupati. To se nije svidjelo 25-godišnjaku i njegovoj 27-godišnjoj djevojci pa su se posvađali nakon čega su, navodno, i oni ušli u vodu te potapali glavu 42-godišnjaku da bi u jednom trenutku 25-godišnjak otišao do obližnje parkiranog auta iz kojeg je uzeo nož te ubo u leđa 42-godišnjaka.

Da su stvari pošle po zlu, policija je doznala oko 1 sat poslije ponoći kada je uslijedio dramatičan poziv u pomoć. Na mjestu obračuna zatekli su mladi par, od kojh je on bio prepun oguljotina i ogrebotina te su doznali da se treća osoba nalazi negdje u moru. Iako su oboje privedeni, nakon iscrpnog istraživanja, policija je kazneno prijavila 25-godišnjaka te ga prepratila pritvorskom nadzorniku. S obzirom da je tužiteljstvo za njega zatražilo pritvor, sudac istrage zadarskog Županijskog suda ga je poslao iza rešetaka na mjesec dana.

Sukobljenu trojku mještani s kojima smo razgovarali ne poznaju, no otkrivaju nam da se gosti često znaju osamiti i razgolititi u zoni svjetionika jer je slaba posjećenost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:46