DETALJI DRAME U ZAGREBU

‘Tko to vozi naš auto?‘: Majka iz kafića gledala kako lopov odvozi ukradeno vozilo, a u njemu i njeno dijete!

Prolaznici su u čudu gledali bračni par kako izbezumljeno trči po Crnčićevoj ulici

Nesvakidašnji događaj zbio se u ponedjeljak oko 16.45 sati na Bukovačkoj cesti južno od rotora na križanju s Petrovom ulicom. Vozilo je nađeno 500 metara dalje

 Cropix

Policija svako malo, kao mantru, upozorava građane da prije napuštanja vozila poduzmu sve mjere kojima će ga zaštititi od krađe. Pritom školski ponavljaju da se vozilo zaključa čak i ako ga se napušta na kratko vrijeme te da se ključevi ne ostavljaju unutra, kao ni druge vrijedne stvari jer prilika uvijek čini lopova.

U to se na vlastitoj koži u ponedjeljak oko 16.35 sati uvjerio jedan zagrebački bračni par, čije je vozilo u punom povjerenju ostavljeno nakratko zaustavljeno na zagrebačkoj Bukovačkoj cesti i to dok je u autu, na stražnjem sjedištu Renaulta, bilo dijete vrtićke dobi.

Točnije, 37-godišnji muškarac vozio je petogodišnje dijete na stražnjem sjedištu auta. Parkirao je pod sva četiri žmigavca na ugibalištu autobusnog stajališta te odšetao do desetak metara udaljene pekarnice ostavivši sneno dijete u sjedalici u vozilu i samo, na toplom i s ključem u bravi.

U neposrednoj blizini pekarnice i vozila na stanici, na kavi u obližnjem kafiću, u tom se trenutku nalazila, pak, vozačeva supruga, odnosno djetetova majka.

Muškarac je taman plaćao peciva za pultom pekarnice u kojoj se zadržao svega dvije minute i usput se cijelo vrijeme trudio auto držati u vidokrugu. Ali to je bilo vremenski dovoljno da u njegov Renault uskoči nepoznati lopov, ubaci u prvu i krene niz ulicu te skrene u drugu desno.

"Tko to vozi naš auto?", najednom se čuo ženski glas iz kafića za koji se ubrzo otkrilo da je supruga vlasnika Renaulta, u kojem je bilo i njezino dijete. I u tom trenutku nastala je strka i panika. Muškarac je platio peciva i krenuo izbezumljeno trčati za svojim vozilom vičući nepoznatom vozaču da stane, a za njim je trčala i njegova 40-godišnja supruga koja je usput vikala da se zove policija.

Bili su to očajnički pozivi u pomoć, a prolaznici su ostali začuđeni nesvakidašnjim scenama jer nisu odmah shvatili što se događa, dok su gledali muškarca i ženu kako trče po Crnčićevoj.

image

Nakon 500-tinjak metara lopov je Renaultom stao u Čikoševoj ulici te odlučio pobjeći...

Cropix

Nakon 500-tinjak metara lopov je Renaultom stao u Čikoševoj ulici te odlučio pobjeći, a zanimljivo je da je u vožnji iz vozila na ulicu izbacio mobitel vlasnika auta. Auto je, pak, u toj ulici kod gimnazije ostavio upaljen s ključem u bravi te je zatvorio vrata jer je očito prekasno shvatio da nije ukrao samo lim, nego i tuđe dijete.

Roditelji su nakon nekoliko minuta sami u očajničkoj potrazi pronašli vozilo i, srećom, neozlijeđeno dijete koje najvjerojatnije u tih pet minuta užasne "avanture" nije ni bilo svjesno ozbiljnosti nastale situacije.

A policija intenzivno provodi kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve okolnosti i ušlo u trag počinitelju koji je iskoristio priliku te postao kradljivac auta i djeteta.

Ekipa za očevid iz vozila je izuzela tragove koje je lopov eventualno ostavio kao i s mobitela koji je dirao, a u tijeku je potraga i za korisnim snimkama videonadzora po okolnim ulicama kako bi se rekonstruirao bijeg i ušlo u trag kradljivcu.

Pravi motiv, pretpostavlja se, odbjeglom lopovu bila je isključivo krađa vozila, a ne otmica djeteta, pa bi u tom slučaju, s obzirom na to da je auto bio otključan, mogao kazneno odgovarati za neovlaštenu uporabu tuđe pokretne stvari.

A zakonski gledano, kad mu policija uđe u trag i kad se kompletira prijava, ne treba isključiti da će i protiv roditelja, odnosno oca "otetog" djeteta, uslijediti odgovarajuće prekršajne prijave zbog toga kako je i gdje ostavio vozilo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 06:05