RUSVAJ U NOVOJ MOKOŠČICI

Tlo proklizalo, statika susjedne zgrade poremećena: Dvojici građevinskih inženjera prijeti 5 godina zatvora

Protivno pravilima građevinske struke izvodili su radove na građevinskoj parceli

ilustrativna fotografija

 Luka Gerlanc/Cropix

Zbog klizanja tla i poremećaja statike stambene zgrade u Novoj Mokošici, dubrovačka policija je nakon provedenog istraživanja podnijela kaznenu prijavu protiv 60-godišnjeg glavnog inženjera gradilišta i 37-godišnjaka koji je bio glavni nadzorni inženjer gradilišta.

Njihov krimen datira od kraja studenog 2020. pa do kraja veljače 2021. jer su protivno pravilima građevinske struke izvodili radove na građevinskoj parceli a što je dovelo do klizanja tla i poremećaja statike stambene zgrade na susjednoj parceli.

Po dovršetku istraživanja dvojica inženjera su kazneno prijavljena nadležnom dubrovačkom državnom odvjetništvu i to za teško djelo protiv opće sigurnosti točnije za opasno izvođenje građevinskih radova a za što zakon predviđa od šest mjeseci do pet godina.

- Posljedično je nastala materijalna šteta na osam privatnih stanova navedene stambene zgrade u vidu pukotina na zidovima, fasadi, međukatnoj konstrukciji, balkonima i stropovima, pukotina i oštećenja keramičkih pločica, fuga kamenih klupica i betonskog poda stambene zgrade. Ukupna materijalna šteta iznosi najmanje 94.115,82 eura - kažu iz PU dubrovačko-neretvanske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. ožujak 2024 14:23