STRAVIČNA SMRT

‘To je slika kakvu nikad u životu ne želite vidjeti!‘: Vatrogasac u šoku nakon strašne pogibije žene u Osijeku

Vatrogasci i policijski forenzičari koji su došli na mjesto događaja ostali su šokirani scenom koju su zatekli
 Vlado Kos/CROPIX

Žena u dobi od 75 godina preminula je stravičnom smrću u privatnom domu za starije i nemoćne osobe Topli dom u Osijeku u ponedjeljak poslijepodne, nakon što joj je doslovno na glavu palo malo teretno dizalo koje je osoblje doma koristilo za dostavu hrane.

Prizor na mjestu ove tragedije bio je vrlo uznemirujući, jer je tijelo nesretne žene ležalo na podu u hodniku, a glava joj je ostala prikliještena ispod dizala. Vatrogasci i policijski forenzičari koji su došli na mjesto događaja nakon poziva iz doma ostali su šokirani scenom koju su zatekli.

- To je bila slika kakvu nikada u životu ne želite vidjeti - rekao nam je jedan od vatrogasaca koji su došli na intervenciju i koji su, kako bi izvukli tijelo nesretne žene, morali rezati pod. Što se zapravo dogodilo, još se uvijek ne zna, policija o tome nije rekla niti slova, a iz Općinskog državnog odvjetništva u Osijeku rekli su nam da su u tijeku izvidi i da još uvijek nemaju konkretne informacije.

image
Vlado Kos/CROPIX

Policijska istraga

- Možemo samo reći da je smrtno nastradala ženska osoba te da tek utvrđujemo ima li u ovom slučaju elemenata kaznenog djela. U tijeku su izvidi i vještačenja, utvrđuje se je li lift bio ispravan, je li redovno servisiran, odnosno sve okolnosti koje su dovele do ove nesreće, a naložena je i obdukcija tijela preminule žene - rekao nam je Ivan Barna, glasnogovornik Općinskog državnog odvjetništva u Osijeku.

Vlasnik doma Andrija Markov nije se javljao na naše pozive, a u izjavi za Glas Slavonije rekao je da su "svi u šoku".

- Svi smo u šoku, još ne znamo što se dogodilo, gospođa je bila polupokretna. Zapečatili su dizalo i čeka se obdukcija i ljudi iz nekog instituta za dizala. Ovo je strašno, zatekla ju je djelatnica doma. Radimo godinama i nikad se ništa nije dogodilo.

Trenutačno imamo 57 korisnika, a registrirani smo za 64. Imamo milijun zahvala i fizioterapeute koje ne moramo imati, ali smo shvatili da jako puno pomažu korisnicima. Izlazimo ljudima u susret koliko možemo. Ispunjavamo sve standarde i sve je atestirano. I onda ova tragedija… - rekao je Markov. Više informacija nije nam mogao dati niti njegov odvjetnik Ivan Jukić.

Nema detalja

- Tek se trebam upoznati sa svim okolnostima ove nesreće. Vlasnik doma me nazvao i rekao što se dogodilo, a kako imam njegovu punomoć za zastupanje zatražit ću informacije od policije i Državnog odvjetništva.

S predstavnikom doma i njegovateljicom naći ću se u srijedu, a na očevidu nisam bio i u ovom trenutku još uvijek nemamo konkretnijih informacija o tome što se zapravo dogodilo. I mi čekamo rezultate izvida - rekao je Jukić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 01:45