LOM U KAFIĆU I POSTAJI

Tomo Medved se oglasio o incidentu: ‘Čuo sam se sa Sučićem, puno je tu još nepoznanica...‘

Apsolutno osuđujem što moj državni tajnik nije postupio prema uputama i mjerama Nacionalnog stožera - rekao je ministar branitelja
Tomo Medved
 Ivan Peric/Cropix

Slučaj iz Vukovara vezan uz državnog tajnika Stjepana Sučića komentirao je i potpredsjednik Vlade i ministar branitelja Tomo Medved.

- Poznato mi je što se dogodilo s državnim tajnikom, ali ne znam detalje cijelog slučaja. Apsolutno osuđujem što moj državni tajnik nije postupio prema uputama i mjerama Nacionalnog stožera koje je u obraćanju predstavio i sam premijer Andrej Plenković. Takvo ponašanje ne mogu prihvatiti i postupit ćemo u skladu sa zakonom i dokumentacijom koju dostavi policija. Bilo bi neodgovorno donositi odluke dok još nemamo sve parametre - rekao nam je sinoć Medved.

Kazao je da se čuo s državnim tajnikom Sučićem, ali nije želio iznositi detalje njihovog razgovora.

- Pokušavam rekonstruirati što se točno dogodilo - je li taj lokal u vrijeme kad se to dogodilo bio zatvoren ili otvoren za goste, je li u lokalu bilo deset ljudi koliko propisuje mjera vezana za obiteljsko okupljanje ili osam, tko je davao iskaze i je li Sučić nekome prijetio ili ugrožavao nekoga, a tu su i neki segmenti koji su vezani za samo postupanje policije - komentirao je Medved, dodajući da je tu još dosta nepoznanica.

Ponovio je da će kad dobije sve podatke prema državnom tajniku postupiti prema zakonu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. ožujak 2024 14:56