OBAVLJEN OČEVID

Toni Matas, bivši šef zadarskog centra SOA-e, pronađen je mrtav u blizini Knina

Policijska uprava šibensko-kninska je objavila da će se nakon obdukcije utvrditi uzrok smrti
Policijski očevid/ilustracija

Toni Matas, bivši šef zadarskog centra SOA-e, u nedjelju je pronađen mrtav u blizini Knina, piše Zadarski.hr.

Prema još uvijek neslužbenim informacijama, Matas je pronađen prostrijeljene glave, a u automobilu je ostavio oproštajno pismo. Međutim ništa od toga šibenska policija zasad nije demantirala ni potvrdila.

Kako piše Slobodna Dalmacija, do 17 sati PU šibensko-kninska medije nije izvijestila pod kojim je okolnostima od hica u glavu stradao Matas.

- Obavještavamo vas da je danas u 12 sati Policijska postaja Knin zaprimila obavijest da se na području Kravlje drage (područje između Knina i Gračaca) u jednom vozilu nalazi mrtva muška osoba. Dolaskom policijskih službenika na mjesto događaja potvrđena je dojava i mjesto je osigurano - navodi se u kratkom izvješću policije koje je potpisao glasnogovornik Šime Pavić.

- U suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Šibeniku obavlja se očevid nakon čega će tijelo biti prebačeno u Opću i veteransku bolnicu Knin radi obdukcije i utvrđivanja uzroka smrti. O svemu poduzetom će posebnim izvješćem biti obaviješteno Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku - istaknuto je na kraju.

Matas, koji je bio kandidat Tomislava Karamarka za ravnatelja SOA-e, bio je zaposlen kao direktor korporativne sigurnosti Hrvatske pošte. Zadnji put u javnosti se spominjao prije nekoliko mjeseci i to zbog afere Vjetroelektrane i poljoprivredna zemljišta, kada ga se povezivalo s bivšom gradonačelnicom Knina i državnom tajnicom u Ministarstvu uprave Josipom Rimac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:06