ODLUKA SUDA U PAZINU

TONY CETINSKI OSLOBOĐEN, NIJE KRIV ZA NESREĆU U KOJOJ JE POGINUO MUŠKARAC! Popularni pjevač nakon izricanja presude: 'Ovo ne bih nikome poželio...'

 
Tony Cetinski
 CROPIX

Poznati pjevač Tony Cetinski oslobođen je svih optužbi u slučaju prometne nesreće 3. studenog 2017. u Rovinju u uskoj Pustoj ulici u starom gradu u kojoj je stradao 62-godišnji Ibrahim Kevljanin.

Sutkinja Tanja Kanis Prenc, koja je presjedala sudskim vijećem na Općinskom sudu u Pazinu, kroz presudu je poručila da državno odvjetništvo nije uspjelo dokazati niti jednu od dijelova optužnice zbog čega se pjevač oslobađa krivnje. Tony je bio vidno emocionalno potresen nakon čitanja presude te je kazao novinarima pred sudom da ovako nešto ne bi nikome poželio da mu se dogodi.

- Ono što ti najviše ostane u sjećanju je taj trenutak nesreće i činjenica da ništa nisam mogao napraviti da to izbjegneš. Još k tome nisam mogao pomoći čovjeku. To je ono što će mi ostati u glavi cijeli život. Što se tiče samog procesa, nisam obrazovan da to komentiram. Samo znam da znak koji sada stoji na ulici, a to je ograničenje brzine od 20 kilometara na sat, da je i to prevelika brzina da bi se takva nesreća izbjegla, kazao je Cetinski na izlasku iz sudnice.

Dodao je da se tek s 18 kilometara na sat mogao zaustaviti te, da je vidio čovjeka na cesti, izbjeći nesreću kočenjem.

FOTOGALERIJA: Tony Cetinski nije kriv za nesreću u kojoj je smrtno stradao Ibrahim Kevljanin

- To znači da i ograničenje brzine od 20 kilometara na sat nije nedovoljno. On bi trebao biti 15 ili 10 kilometara na sat. Ili bi Grad Rovinj trebao donijeti odluku da to bude pješačka zona. Ili bi se trebao postaviti stupić da se ovuda mogu kretati samo dostavna vozila jer to očito nije sigurna ulica, poručio je potreseni Cetinski.

Dodao je da mu je bilo teško prolaziti kroz čitavu ovu situaciju, bez obzira na to što je imao puno podrške. Bilo je tu i puno negativnih komentara.

CROPIX
Tony Cetinski

-Imao sam na svojoj strani puno ljudi, a dio ljudi je i negativno komentirao nesreću. Ali su omekšali kada su vidjeli sve činjenice. Bilo je tu i komentara onih koji nikada nisu bili u toj ulici, niti su znali pod kojim se okolnostima sve to dogodilo. Sve su te emocije sada izmiješane. Ali mogu reći i onima dobrima i onima lošima koji su ovo sve komentirali, da ne želim da im se tako nešto dogodi. To je nešto što vam ne mogu opisati, rekao je Cetinski.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 01:07