POGUBNI KLOR

TRAGEDIJA KOD PREGRADE Poginula dva radnika: Na vodocrpilištu pali u jamu duboku 4m!

 Željko Hajdinjak / CROPIX

Dva su radnika smrtno stradala, a jedan je završio u zabočkoj Općoj bolnici nakon nesreće koja se dogodila jučer oko 8.30 sati na vodocrpilištu Kostel između Pregrade i Huma na Sutli u Zagorju.

Hospitaliziran je i jedan slučajni prolaznik koji je unesrećenim radnicima pokušao pomoći. Neslužbeno doznajemo da su poginuli radnici Dalibor Števinović i Josip Drašković, a u bolnici je završio njihov kolega Ivan Firšt.

Tragedija se navodno dogodila dok su radnici tvornice Humkom, koja opskrbljuje pitkom vodom i plinom stanovnike općine Hum na Sutli, obavljali rutinsku kontrolu sustava za kloriranje.

Prema prvim neslužbenim informacijama, jedan od radnika pao je jamu u kojoj se zbog oštećene cijevi za kloriranje stvorila smrtonosna koncentracija klora. Drugi radnik mu je pokušao pomoći ali je ta koncentracija opasnog plina bila kobna i za njega. Ubrzo su se na mjestu tragedije našli i treći radnik Ivan Firšt i slučajni prolaznik koji je čuo vapaje u pomoć, no dvojici radnika u jami više nije bilo spasa. Ivan Firšt i prolaznik vozilom Hitne pomoći prevezeni su zabočku bolnicu. Iako imaju problema s disanjem, obojica su pri svijesti i izvan životne opasnosti.

Očevid obavljaju policajci PU krapinsko zagorske, a na teren je izašao inspektor zaštite na radu i sudac istrage.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 20:57